Preparació
- Poseu el sucre i l’aigua en un cassó al foc i feu-ho bullir fins aconseguir un almívar a 120 ºC. Aboqueu l’almívar en forma de rajolí sobre els rovells, sense deixar-ho de batre amb les varetes elèctriques fins que es refredi l’almívar. Els rovells han de quedar ben muntats.
- Incorporeu els rovells muntats a la crema de torró, amb moviments suaus.
- Incorporeu-hi la nata semimuntada amb suavitat.
- Aboqueu la barreja dins un cèrcol folrat amb acetat, a sobre d’un Silpad o un paper guitarra.
- Col·loqueu la base de pa de pessic al damunt, enfonsant-la una mica per anivellar la superfície.
- Reserveu-lo al congelador. Un cop congelat, retireu l’acetat i capgireu el pastís del dret sobre la blonda de servir. Decoreu-lo i torneu-lo a reservar al congelador.
- En el moment de servir-lo, escalfeu la llet fins que gairebé bulli. Aboqueu-la sobre la xocolata picada ben petita. Espereu un parell de minuts i apliqueu-hi el túrmix fins aconseguir una salsa brillant i homogènia.
- Serviu el pastís congelat amb la salsa calenta en una gerra a part.
- Per tallar el pastís és pràctic usar un ganivet que haureu escalfat submergint-lo en aigua calenta (i eixugat abans de tallar).