Figues a l'agost. Les esperàvem amb delit!
Mercat / Al cistell
Calamars
Els escribes del mar
Mercat / Al cistell
Palpís de xai
Carn de costellada
Mercat / Al cistell
Afuega'l Pitu
Pobre pollastre asturià!
Mercat / Al cistell
Enciam romà
La lletuga més típica
Mercat / Al cistell
Ametlla garrapinyada
L'aroma dolça de les fires populars
Mercat / Al cistell
Bonítol
El rei del Marmitako
Mercat / Al cistell
Coriandre
L'herba del guacamole
Mercat / Al cistell
Blat de moro
La panotxa, cuita; els grans, crus i en amanida
Mercat / Al cistell
Préssec de l'Ordal
Fruita en el punt òptim de maduració
Mercat / Al cistell
Ouzo
El licor grec
Mercat / Adreces gormandes
Plats cassolans i xarcuteria selecta
Casa Marisol, a Vilanova i la Geltrú, complementa l'oferta amb formatges i productes ecològics
Mercat / Tant de gust
Formatge l'Orri, sabors de muntanya
Mercat / Taula de tast
Per a tots els paladars
Blancs, negres i rosats per a les vetllades del mes d'agost
Can Bonastre, criança 2006. Les Sorts, blanc 2008. 10 Sentits, carinyena blanca 2009. Ababol Verdejo, Sobre Lías 2008. Otazu, rosado 2009.
Mercat / Glop a glop
Els secrets vinícoles amagats a les Pitiüses
Enotecum serveix grans vins a Eivissa i Formentera
Fogons / Bo i sa
Menú d'agost
Amb quatre ingredients del nou món, la xef del Maresme prepara un àpat d'estiu exòtic i casolà a parts iguals
Fogons
Figues del nostre paner!
Les cames no ens fan figa quan assegurem que és una de les fruites més antigues del món. Ara en comença la temporada i us proposem de redescobrir-les als fogons.
Fogons
Carns fredes
Dels bistecs tàrtars dels soldats russos als rosbif dels lords anglesos. Els plats de carn crua o cuita, però servida freda, ens permeten oferir combinacions d'estiu originals i refrescants.
Fogons / I per postres...
Refrescants
Meló i síndria. El duet de fruites més fresc de l'estiu, que Jordi Roca posa en concert en unes postres que ens fan passar la set.
Sortim / Genis del foc
Josep M. Blasi
Hotel Consolación
Sense embuts, diu que ell és coquessa, perquè, com les antigues cuineres que es desplaçaven a les cases per preparar-hi els àpats de les festes grosses, avui ell també cuina en domicilis particulars. Mentrestant, troba temps per escriure, col·laborar en mitjans de comunicació gastronòmics i assessorar projectes de restauració com el d'aquest allotjament al Matarranya.
Sortim / A fons
Els nous xiringuitos
Tres apostes gastronòmiques diferents a peu de platja
El periodista César González-Ruano va batejar com a xiringuito el primer local d'aquestes característiques de la història, a Sitges. El nom i el concepte continuen ben vius, però alhora també s'han diversificat en apostes culinàries sorprenents per satisfer uns clients que tenen clar què volen.
Sortim / Restaurants
Carmen Guillemot
La cuina atípica del Delta de l'Ebre
Sortim / Espai dels lectors
La reacció de Maillard
Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons
Opinió / Petits fours
Mala llet si no pots beure
No pas tothom és intolerant o al·lèrgic als lactis