Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada cuina 123
Cuina núm. 123. Setembre 2011

Vins & Caves. Brindem amb el millor dels cellers catalans!

En aquest número

Mercat / Al cistell

Magrana

Perles que esclaten a la boca

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Llom ibèric

Una manera sana de menjar porc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mozzarella

El punt fort de la pizza

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Fenogrec

Amb propietats per a les mares

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Escórpora

El monstre vermell del mar

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cigró d'Oristà

Un tresor escàs i de la terra

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Canana

És o no és un calamar?

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Sambuca

Un toc anisat a les postres

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Surimi

Peix premsat d'origen japonès

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Les excel·lències de la carn de poltre

Casa Boté, de Sort, pastura el propi ramat als prats de Rialp per assegurar-ne la qualitat.

Josep Sucarrats (text), David del Val (fotografia)

Mercat / Tant de gust

La dama violeta de la terra ferma

Ànnia Monreal (text), David del Val (fotografia)

Fogons / Bo i sa

Menú de setembre

Albirem la tardor que arriba i Carme Ruscalleda ens proposa un menú que transita entre dues estacions.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Conserves dins del pot...

Joana d'Arc menjava codonyat abans de les batalles, Marie Curie experimentava amb confitures i Nostradamus, a més de predir la fi del món, escrivia tractats sobre les conserves. Nosaltres, ara, senzillament us proposem fer-ne i gaudir-ne.

Paloma Arenós (text), Pep Nogué (receptes), Cristina Rivarola (fotografia)

Fogons / I per postres...

Figues

Les millors arriben passat l'estiu, per això, Jordi Roca dedica les postres de setembre a aquesta fruita dolça i de carn sucosa.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Cava

Bombolles al plat

Mentre els cavistes encara lluiten per promoure'n el consum més enllà de les postres, nosaltres us proposem que feu un pas més. Atreviu-vos a degustar les possibilitats de l'escumós més nostre als fogons. El cava, a mossegades!

Xavi Rosiñol (text), Oriol Llavina (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

Sortim / A fons

Cercant el raïm perdut

Sumoll, mandó, picapoll...i moltíssims més. El sector vinícola català pren consciència que, per tenir personalitat, ha de recuperar i potenciar les varietats autòctones que va oblidar durant dècades.

Carme Gasull (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Cal Xim

Fidel i Santi Amigó

Sí, una cuina de brasa de qualitat és possible. De qualitat i amb segell català. És la que trobem a Cal Xim, un restaurant de tradició familiar que ha sabut contagiar-se del fet d'estar situat a l'epicentre del món del vi i del cava per oferir-ne una carta extensa i molt acurada. Els germans Amigó –en Fidel a la cuina i en Santi a la sala– mantenen el caliu del clàssic menjar casolà.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Un celler molt nostre

Cinc propostes de do catalanes per gaudir de la bona taula

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Vins amb ànima al centre de Reus

L'Orangette expressa la passió pel vi català

Josep Sucarrats (text)

Sortim / Restaurants

Axol

Una aposta atrevida al Maresme

Francesc Castro (text)

Sortim / Espai dels lectors

Sandvitxos saludables

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió

Més enllà de la samfaina

Un tret diferencial de la cuina catalana?

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Aperitiu de neules de poma, formatge i pebre vermell

Carme Ruscalleda

Seitons marinats, maionesa i endívies roses

Carme Ruscalleda

Rogers amb fesolets de desgranar

Carme Ruscalleda

Torradetes de Santa Teresa suflés

Carme Ruscalleda

Bitxo de Girona confitat

Pep Nogué

Empedrat sostenible amb bitxo de Girona confitat

Pep Nogué

Escórpora amb escabetx suau de rovellons de botó

Pep Nogué

Rovellons de botó amb oli

Pep Nogué

Taronja agra al natural

Pep Nogué

Amanida d'escarola i taronja agra amb sardines a la brasa

Pep Nogué

Mar i muntanya d'ànec amb anxoves de l'Escala i arrop

Pep Nogué

Arrop (dolç medieval)

Pep Nogué

Pa de figues

Jordi Roca

Carpaccio de figues

Jordi Roca

Figues amb crema de formatge 'majorero'

Jordi Roca

'Minicakes' de pernil i olives

Montse Tàpia

Costelles de porc amb cava i poma

Oriol Llavina

Lluç al cava

Oriol Llavina

Sorbet de llimona amb cava

Oriol Llavina

Fetge gras cuit al cava

Oriol Llavina

Magret d'ànec amb melmelada de figues

Dolors Campo Ramírez

Flor de carbassó farcida amb brandada de bacallà, samfaina i suc de tinta de calamar

Fidel Amigó

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: