Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada cuina 124
Cuina núm. 124. Octubre 2011

Ceps. El bolet més esperat, del bosc a la taula!

En aquest número

Mercat / Al cistell

Ou de gallina

Un aliment molt complet

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Bagel

El panet del forat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Brou de peix

Un fons bàsic, senzill i aromàtic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tripa de bacallà

Un menut de textura gelatinosa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vinagre blanc

El complement incolor de peix i marisc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Macís

El color dels plats antics

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Plàtan sec

Cruixent o amb sucre

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Picantó

El més jove del corral

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Moresc baby

Petites panotxes de blat de moro

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Pa artesà i per a celíacs al Raval de Barcelona

Anna i Assumpta Boix continuen el llegat del seu avi, que ja pastava masses integrals i de sègol

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Fesol del pinet, collit a Montblanc

Judit Cabana (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Mercat / Taula de tast

De Ses Illes a las Rías

Cinc propostes, de tots els colors, de procedències diverses

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Raimat s'alia amb la natura en Terra 2010

L'expressió fidel del terrer de costers del Segre

Fogons / Bo i sa

Menú d'octubre

Al Maresme hi pesquen bons calamars, i Carme Ruscalleda se n'aprofita per encetar l'àpat bo i sa d'aquest mes.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Ceps

Presència al bosc i exclusivitat al plat. Els grans xefs han sabut treure profit del potencial d'un dels bolets més preuats de la temporada. Us descobrim com són, on se'n troben i quines possibilitats culinàries ofereixen.

Marc Estévez (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons

Amb noms & cognoms

Cupletistes, prínceps, comtes... La gastronomia no fa distincions a l'hora de batejar plats amb noms propis que han passat a formar part dels receptaris clàssics mundials. Així podem compartir taula amb diplomàtics, artistes i gent de vida mundana.

Josep Maria Blasi (text i adaptació de receptes), Jordi Garcia (fotografia), Amanda Laporte (cuina), Dani Jiménez (il·lustració)

Fogons / I per postres...

'Cupcakes'

Jordi Roca tampoc no ha pogut resistir-se als seus encants i ha caigut en els braços d'uns dolços suggerents i temptadors.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Artur Martínez

Capritx

És un cuiner proper, de tracte i de filosofia. Des del restaurant familiar de tota la vida, la seva cuina personal s'ha anat projectant més enllà de Terrassa per mitjà de la defensa del producte de proximitat i la reivindicació de la tradició gastronòmica de la zona: és el xef de la terregada i de l'oli d'Ullastrell. L'arribada de l'estrella, ara fa un any, el va fer traspassar els límits del Vallès.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

A Palafrugell en saben un niu

Us proposem fer un recorregut culinari per una de les capitals gastronòmiques del país, marcada per l'omnipresència del llegat de Josep Pla. Entre el mar i la muntanya, degustarem plats singulars com el niu i el catxuflino, i productes suculents com les garoines.

Salvador Garcia-Arbós (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Torre Simón

Cuina de mercat amb encant

Carme Gasull (text)

Sortim / Espai dels lectors

Patates braves

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió

El repte d'un bon arròs

Els grans cuiners no es conformen amb el risotto!

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Mandonguilles de calamar amb brou japonès

Carme Ruscalleda

Arròs integral i sucós amb escamarlans

Carme Ruscalleda

Coll de xai, flors de carbassó

Carme Ruscalleda

Figues coll de dama, marinades i engelatinades

Carme Ruscalleda

Bistec tàrtar amb ceps i espècies

Pep Nogué

Parmentier de gambes del Port de Llançà amb surenys

Pep Nogué

Espatlla de xai lletó de raça ripollesa amb surenys i llet d'ovella

Pep Nogué

Arròs amb ceps, botifarra negra i garotes

Pep Nogué

Pasta 'alla Norma'

Josep Maria Blasi

Amanida Raquel Meller

Josep Maria Blasi

Faisà Demidoff

Josep Maria Blasi

Préssec Melba

Josep Maria Blasi

'Cupcakes' de xocolata

Jordi Roca

'Cupcakes' de fruita vermella

Jordi Roca

'Cupcakes' de llimona

Jordi Roca

Albergínies amb llet i ametlles

Rosa Rajales Bru

Canelons de bolets i foie

Ruth Joseph Munné

Cebes farcides de Vila-sacra

Anna Serra Mateus

'Ricoxoco' amb canyella

Mercè de Ayguavives Suaña

'Minicakes' de pernil i olives

Un pastís salat que permet fer moltes combinacions de sabors

Rovell a la catalana en sopa de ceba

Artur Martínez

Crema de romaní

Imma Riart Tarragona

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: