Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 125
Cuina núm. 125. Novembre 2011

Formatges blaus. Tastem els làctics més intensos!

En aquest número

Mercat / Al cistell

Castanya

Més enllà de Tots Sants

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Xirimoia

La fruita que ve del fred

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Gingebre confitat

El sabor que refresca la boca

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Salsa rouille

La maionesa provençal

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cua de bou

Poca carn i força os

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Llardons

Un 'snack' de porc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Areng

El blau més medieval

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge raclet

A l'escalfor del foc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cabdell d'enciam

El més petitó de Tudela

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Un petit llogaret gal al centre de Terrassa

Els formatges i el foie omplen l'aparador gurmet d'Al Petit Savoya, al Mercat de la Independència

Carme Melià (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Llet La Torre

Fresca i de pagès

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Tots vins...

Un albariño, dos negres i dos dolços per a la Castanyada

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

El moscatell més tradicional del país

Un vi dolç ben arrelat a Montbrió del Camp

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de novembre

La xef del Maresme no s'oblida cap any de fer la Castanyada. Enguany, però, la celebra amb uns panellets inèdits!

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Formatges blaus

Pensem en cabrales i en rocafort, però la galàxia blava és més àmplia. L'olor forta, el sabor potent i la textura, amb la floritura típica, situen els blaus dins d'una categoria a part en el món formatger, que ara us proposem explorar.

Pep Palau (text), André Bonnaure (receptes), Becky Lawton (fotografia), Iker Erauzkin (cuina)

Fogons

Olis catalans

L'or líquid de la Mediterrània és, sens dubte, un signe d'identitat de la cuina catalana. Us proposem fer un recorregut per les cinc DOP oleiques del país i, en cru o passat pels fogons, tastar un menú amanit amb el millor oli!

Josep Àngel Guimerà (text), Pep Nogué (receptes), Cristina Rivarola (fotografia), Cuca Rosés i Roser Domingo (cuina)

Fogons / I per postres...

Xocolata!

Blanca, negra o amb llet. Freda o calenta. La xocolata ens torna bojos i Jordi Roca rebla el clau amb uns plats irresistibles!

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Josep Muniesa

Fonda Montseny

El seu nom està associat a la cuina del Via Veneto barceloní, però el 2006 va decidir començar una singladura en solitari. Ara, al seu Montseny natal, serveix plats d'estil molt personal que tenen el beneplàcit dels paladars més selectes, alguns dels quals l'han seguit fins a la serralada. Fem un repàs a la seva llarga trajectòria, però sense oblidar els projectes de futur.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

<a target="_self" href="https://www.cuina.cat/2x1">2x1. Et portem a sopar!</a>

Regalem 20 vals de descompte per a 20 grans restaurants del país

El nostre país és ple d'establiments clàssics o innovadors que són el reflex d'una gastronomia rica i diversa. Us volem ajudar a conèixer-la. Per això, vint restaurants de referència d'arreu del territori han preparat una oferta exclusiva de 2x1 per als lectors del CUINA que us obrirà les portes a aquest tresor saborós que heu de tastar. Retalleu el val dels que trieu i reserveu-hi ja l'àpat!

Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Nectari

Cuina per gaudir a Barcelona

Manel Guirado (text)

Sortim / Espai dels lectors

Picades saboroses

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió / Petits fours

L'oli, d'oliva

Per què cada cop se'n consumeix més

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Pell de formatge tou dels til·lers roi, patates i escarola

Carme Ruscalleda

Pasta picant feta a casa i escopinyes amb all i julivert

Carme Ruscalleda

Peu de porc, ametlles i alfals

Carme Ruscalleda

Panellets japonesos

Carme Ruscalleda

Samoses de pera i rocafort

André Bonnaure

'Crumble' de rocafort i porros

André Bonnaure

Terrina d'api amb blau d'auvergne i nous

André Bonnaure

Trufes de xocolata amarga i rocafort

André Bonnaure

Amanida caprese amb oli de la DOP Siurana i DOP Garrigues

Pep Nogué

Timbal de poma i fetge gras d'ànec amb oli de la DOP Empordà

Pep Nogué

Rajada amb puré de moniato, mandarina i oli de la DOP Terra Alta

Pep Nogué

Tàrtar de bou amb ous de rei i oli de la DOP Baix Ebre-Montsià

Pep Nogué

Sopa de xocolata blanca i fruita

Jordi Roca

Xocolata calenta amb el seu brioix

Jordi Roca

Cremós de xocolata amb llet i galeta

Jordi Roca

Minihamburgueses

Montse Tàpia

Mar i muntanya de pollastre i llagosta

Josep Muniesa

Truita de cigrons i bacallà

Antònia Pérez Puig

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: