Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada cuina 129
Cuina núm. 129. Març 2012

Pans. Tots els secrets per aprendre’n a fer a casa

En aquest número

Mercat / Al cistell

Maduixes

Les més delicades del Maresme

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Macarrons

La pasta de grans i petits

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Créixens

Una hortalissa ‘picantona’

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Salmorra

El preparat valencià d’aigua salada

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tupí

L’atuell fa el nom

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tellerina

Delicadeses dels fons marins

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Botàriga

Un entremès típic de l’Alguer

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Burros

Un bon peix per fer sopa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Curris

Barreges d’espècies

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Espatlla de conill

Carn melosa de l’extremitat anterior

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

El fet diferencial del bacallà tortosí

La parada Sorolla del mercat municipal té una tradició centenària en la venda d’aquest peix

Oriol Gracià (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Mercat / Tant de gust

La Galeta Maria del segle XXI

Ànnia Monreal (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Cinc per menys de 25

Grans descobertes vinícoles per a totes les butxaques!

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (col·laborador)

Mercat / Glop a glop

Vins d’autor amb molta història

Can Sais renova, a l’Empordà, el celler de sempre

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de març

Som al Maresme, per si no ho sabíeu, i, des de Sant Pol de Mar, Carme Ruscalleda es proveeix del bo i millor de la comarca.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Pans

Tots els secrets per fer-ne a casa

Comencen a ser legió. A poc a poc, sense fer gaire soroll, els forners amateurs van avançant posicions i repten els professionals a millorar. El pa d’ara, casolà de veritat, és un univers d’experimentació que enganxa.

Ànnia Monreal (text), Idris Cruz (receptes), Cristina Rivarola (fotografia), Cuca Rosés i Roser Domingo (cuina)

Fogons

Romesco

Encara en època de calçotades i xatonades, ens fixem en una de les salses bàsiques de la nostra gastronomia que no falta en cap d’aquestes dues celebracions culinàries. Un sabor que identifica el sud català.

Mariona Quadrada (text i receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons / I per postres...

Gelats

El Roca més fred, el Jordi més dolç... El nostre xef de postres obre gelateria a Girona i ens presenta tres de les propostes que hi oferirà.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Jordi Jacas

El Molí de l'Escala

Tradició, producte, territori. Empordà, peix, hort. Dos trinomis que defineixen la cuina amb aires de tramuntana d’aquest jove xef que ha convertit en un establiment de referència un antic molí fariner ple d’història. Forma part d’una nova generació de cuiners que aposten per imprimir als plats una personalitat pròpia i moderna, que no perd les arrels del país.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Tornem a Alella

La més petita de les DO catalanes també és una de les més històriques. Hem decidit tornar-hi ara, quan hi neixen nous cellers amb empenta que conviuen amb les propostes clàssiques d’aquest territori vinícola on regna la pansa blanca.

Francesc Castro (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Ú-Restaurant

Menges i bevendes

Carme Gasull (text)

Sortim / Espai dels lectors

Vinagreta, salsa freda

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

El gran brunyol

Digueu-ne bunyol, a no ser que sigueu a l’Empordà

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Sopa barrejada d’arròs, carxofes i pernil

Carme Ruscalleda

Pastís de patata i pèsols

Carme Ruscalleda

Orada a la col

Carme Ruscalleda

Bracets de coco i maduixa

Carme Ruscalleda

Coca amb tomàquet

Idis Cruz

Coca d’oli

Idris Cruz

Pa de pagès amb massa mare de llevat

Idris Cruz

Pa d’espelta amb avellanes torrades

Idris Cruz

Pa de sègol 100%

Idris Cruz

Pa de sègol amb salmó fumat i mantega

Idis Cruz

Torrada de recapte

Idis Cruz

Espelta, formatge i prunes

Idis Cruz

Escarola i fesols amb romesco

Mariona Quadrada

Pollastre amb suc i carxofes

Mariona Quadrada

Romesco de Santa Coloma de Queralt

Mariona Quadrada

Romesco de rajada

Mariona Quadrada

Gelat de xocolata amb llet

Jordi Roca

Gelat de vainilla

Jordi Roca

Gelat de recuit

Jordi Roca

Melindros

Montse Tàpia

Mar i muntanya de lletons de xai i espardenyes amb fesols de Santa Pau

Jordi Jacas

Risotto de cava i garoines

Núria Raventós

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: