Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 131 del CUINA
Cuina núm. 131. Maig 2012

Cireres. Arriba la fruita més llaminera

En aquest número

Mercat / Al cistell

Germinats

Un jardí de vegetals minúsculs

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Meló Gàl·lia

Una pilota d'handbol molt dolça

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Oliva morta

L'arruga és bona!

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Seitó

Blau, prim i en vinagre

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Hamburguesa de poltre

Preparat d'una carn amb menys greix

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Llom d'ibèric

Carn criada entre alzines de la Noguera

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Camembert

El normand de pasta tova

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Oli de raïm

Per a amanides de fruites

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Castanya d'aigua

Aquàtica, xinesa i de polpa dolça

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Múrgola

Bolet primaveral

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Arròs de Pals

Artesà i de l'Empordà

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Esperit de 'colmado' i alimentació artesana

Cal Fideuer, a Badalona, aposta pels productes de proximitat i de petits productors de Catalunya

Ànnia Monreal (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Molí de Ger

Formatge ceretà

Marta Puigferrer (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Tres vins i dos caves

Un sumoll, un negre de disseny, un blanc saborós i dos bruts

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Vi amb personalitat del terrer penedesenc

El Celler Pardas traça un camí propi dins la DO

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de maig

Aquest mes, l'àpat de la xef de Sant Pol ens convertirà els fogons en un paisatge d'autèntica primavera

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Cuscús

Aliment totèmic de la cuina magrebina, és un dels grans tresors de la gastronomia mundial i, des de fa uns anys, ha passat a formar part de molts rebosts i receptaris occidentals, per la simplicitat i la versatilitat.

Manel Guirado (text i receptes), Cristina Rivarola (fotografia)

Fogons

Cireres

Les estàvem esperant, delerosos de tornar a gaudir d'una fruita saborosa que, amb la primavera, omple els mercats de color. Visitem els territoris més cirerers per descobrir els usos culinaris d'aquest fruit llaminer.

Teresa Artigas (text), Gerard Solís (Receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons / I per postres...

Vies verdes

Una proposta ecològica, de color i sabor. Jordi Roca s'inspira en la natura per fer postres amb menta, llima, alvocats i poma.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

La Grava

Gérson i Màrius Ribal

Criat entre els fogons de la mare i l'àvia, en Gérson ha begut de la tradició per mantenir-la i renovar-la en la seva aposta de fusió, que té molt en compte la temporalitat i la procedència del producte. El pare, en Màrius, també és molt present en el seu dia a dia, al capdavant del servei de sala. Tots dos ens expliquen la filosofia de treball per aconseguir una cuina intuïtiva i gustosa.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Andorrans i artesans

Abans anàvem al Principat d'Andorra a comprar formatges francesos, ara hi tornem per descobrir productes autòctons, artesans i ecològics.

Carme Melià (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Les Magnòlies

Cuina contemporània a Arbúcies

Francesc Castro (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Rogers o molls

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió / Petits fours

Els 'garums' d'avui

Condiments que ens recorden el passat romà

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Ceba tendra, fines herbes i tofu

Carme Ruscalleda

Cargols gratinats

Carme Ruscalleda

Peus de xai amb espàrrecs

Carme Ruscalleda

Escaquer de maduixes i nata

Carme Ruscalleda

Cuscús de pollastre amb verdures, llimona en salmorra i olives

Manel Guirado

Crema de llenties especiada amb cuscús i oli d'argània

Manel Guirado

Cuscús de peix i marisc a l'estil sicilià

Manel Guirado

Cuscús amb xai i fruita seca

Manel Guirado

Cireres, maduixes i tomàquet amb formatge de cabra gratinat

Gerard Solís

Calamar farcit de bou de mar i salsa de cirera

Gerard Solís

Xai a l'agràs amb cireres

Gerard Solís

'Clafoutis' de cireres

Gerard Solís

Poma verda amb llima i oxalis

Jordi Roca

Canya d'alvocat i llima

Jordi Roca

Crema mascarpone amb meló i menta

Jordi Roca

Temps d'amanides

Montse Tàpia

Trinxat de patata de Prades, calçots, botifarra i escamarlans

Gérson Ribal i Lucy Vivar

Arròs caldós d'escamarlans

Cullera de boix

Coc borratxo

Sara Asensio Navarro

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: