Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 134
Cuina núm. 134. Juliol 2012

Sardines. Idees per cuinar el peix més estiuenc

En aquest número

Mercat / Al cistell

Fartó

La parella de fet de l'orxata

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Kikos

Un aperitiu salat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Anguila

Una vida entre el mar i el riu

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mongeta tendra

Un plat de verdura clàssic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Móra

Esferes de fruita vermella

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Gasosa

Estiuenca i tradicional

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tonyina de llauna

Sempre a punt per menjar

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge Urgèlia

El tendre cremós de la cooperativa del Cadí

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

'Asado de tira'

El costellam boví de l'Argentina

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Una aposta per l'alta xarcuteria a Barcelona

Els quatre germans Pedró porten les regnes de les botigues La Garriga, on la qualitat és una obsessió

Carme Melià (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Riera Ordeix, llonganissa de Vic

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Barreja de sensacions

Dos caves expressius, dos vins negres i un experiment reeixit

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Els grans vins de l'altell de Les Coques

Aquest restaurant tarragoní amaga un tresor...

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de juliol

Els pobles i les viles de mig Catalunya celebren, aquest mes, la festa major. Sant Pol de Mar n'és un, i Carme Ruscadella s'hi inspira.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Fruites de ponent

Passem la plana de Lleida pels fogons per tastar la millor fruita d'estiu d'una manera gustosa i sorprenent. Ho descobrim amb quatre cuiners de la zona, que ens han preparat propostes arrelades a les terres de Ponent.

Francesc Castro (text), J. A. Sánchez Amorós, M. Romero, X. Andreu, J. Gómez (receptes), AJJ Estudi i David Del Val (fotografia), Dani Muntaner (cuina)

Fogons

Sardines

Fresques, que bones que són! D'Arenys de Mar o de Santurce, les sardinades fan festa, fan estiu! Però, més enllà de la brasa, també descobrim un receptari acurat amb un peix blau que guanya posicions a l'alta cuina.

Marta Rodríguez (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton i Enrique Marco (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons / I per postres

Bombons

La fruita vermella (aranyons, maduixes, gerds) és la protagonista d'uns bombons que són una temptació per tancar l'àpat.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Quim Casellas

Casamar

Ha estat l'última estrella Michelin a fixar-se en el mapa gastronòmic català. El xef, amb la seva germana Maria a la sala, ha agafat el timó del restaurant familiar per aventurar-se en una travessia culinària de referència a la zona. Llafranc és el port de sortida per a una proposta propera, que creu en el producte local i que navega entre plats de l'Empordà i de l''slow food'.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Gelats

L'artesania busca els sabors reals

Ànnia Monreal (text) / Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

CatSkills

Els millors alumnes d'hostaleria de Catalunya

Vint-i-cinc estudiants de cuina, servei i pastisseria dels centres de formació professional catalans van competir per seleccionar quin era el millor de cada especialitat. Els tres guanyadors ens representaran a la final estatal de Madrid.

Marta Puigferrer (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Sortim / Restaurants

Braseria de l'Era

El Pallars Jussà a la brasa

Carme Gasull (text) / David del Val (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

La tòfona d'estiu

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué (text)

Opinió / Petits fours

Qui serveix?

Calen cambrers que siguin professionals de debò

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Copa freda d'herbes i iogurt amb tomàquet

Carme Ruscadella

Entremès de festa major

Carme Ruscadella

Arròs de llagosta de festa major

Carme Ruscadella

Flam borratxo de cava

Carme Ruscadella

Amanida de figues i foie

Josep Gómez

Tàrtar de salmó amb meló i mango

Josep A. Sánchez Amorós

Bunyols de poma amb crema cremada

Manel Romero

Préssec de Pinyana i cardamom amb coca d'oli i formatge

Xavi Andreu

Terrina de sardines amb pebrots del piquillo, olives i tàperes

Pep Nogué

Sardines amb ceba i tomàquet

Pep Nogué

Escabetx de sardines amb olives de Kalàmata

Pep Nogué

Rossejat

Pep Nogué

Gerds amb sucre

Jordi Roca

Aranyons i groselles coberts

Jordi Roca

Maduixes amb crema i xocolata

Jordi Roca

Entrepà vegetal

Montse Tàpia

Foie gras amb escabetx i oli de pastanagues dolces i ceba a la brasa

Quim Casellas

Calamarsets a la planxa amb puré de pebrot vermell i xips d'alls tendres

Xavier Matarrodona

Salmó salvatge i peres

Pilar Espachs

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: