Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada cuina 140
Cuina núm. 140. Desembre 2012

Nadal. Receptes per al gran àpat de l'any

En aquest número

Mercat / Al cistell

Torró de gema

De crema o de crema cremada

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pernil d'ànec

Un aperitiu per als més gurmets

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

A la pedra

La xocolata sense mantega

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Alquequengui

Un sabor agredolç i refrescant

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Besuc

El peix del diàleg impossible

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pèsol negre

El llegum sec d'alta muntanya

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Torta del Casar

El formatge de Càceres

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mistela

Una barreja per tancar l'àpat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Peu de cabra

Percebe

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Estris per equipar la cuina al cor de Gràcia

Una botiga barcelonina per triar, remenar i sortir-ne amb els utensilis que calen per triomfar als fogons.

Carme Melià (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Safrà de Montblanc

L'elit de les espècies

Ànnia Monreal (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Festes i sobretaules

Tres caves i dos vins per gaudir del Nadal sense presses

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Eixamplant horitzons a la DO Penedès

Colet combina passió pel territori amb innovació

Josep Sucarrats (text)

Mercat / Especial Vins & caves

Vins & caves

Us proposem algunes idees per aconseguir els millors maridatges amb els plats de les celebracions de Nadal. És temps de brindar i us proposem que ompliu les vostres copes amb el bo i millor dels cellers de Catalunya!

Fogons / Bo i sa

Menú de desembre

Ara ve Nadal i Carme Ruscalleda cuina el gall. Del Prat, és clar! La xef de Sant Pol ens dóna idees per al gran dinar de l'any.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Nadal

El festí del pollastre

Arriba el dinar més important de l'any i costa d'imaginar-se'l sense un pollastre com cal. És l'hora de recórrer els mercats d'aviram i les granges de Catalunya per trobar-hi el bestiar més ufanós criat a pagès.

Josep Sucarrats (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons

Aperitius de festa

Preludi de grans àpats, en dates assenyalades, es vesteixen més i incorporen productes més selectes. Han de lluir tant com la taula, però sense fer ombra al menú. Us donem consells per fer obrir la gana dels comensals!

Ànnia Monreal (text), David Lienas (receptes), AJJ Estudi (fotografia), Dani Muntaner (cuina i estilisme)

Fogons / I per postres...

Ara ve Nadal...

L'apartat dolç de les festes és territori Roca i en Jordi ha optat per tres propostes clàssiques de l'imaginari nadalenc per sorprendre la família.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Regina Santamaria

Can Fabes | Elements 4_12

Endavant: és cap allà on la filla de Santi Santamaria i el xef Xavier Pellicer tenen posada la mirada. L'evolució de la personalitat del mític restaurant de Sant Celoni avança en dues direccions bàsiques: l'aposta pels productes biodinàmics i la reconversió de l'antic Espai Coch en l'Elements 4_12, un menjador menys formal que descriuen com "la Fonda de Can Fabes".

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Pernil ibèric

Potser sí, que del porc s'aprofita tot. Però, si és ibèric i de gla, aleshores ja no hem de parlar només d'aprofitament, sinó de delit. Gairebé d'una fal·lera per les potes ibèriques més desitjades. Salivem amb un producte que, culinàriament, es gaudeix cru i sol.

Carme Melià (text)

Sortim / Restaurants

Hotel Pessets

L'encert del matisos subtils

Francesc Castro (text)

Sortim / Espai dels lectors

Aperitius de baix cost

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

El sisè Stone

Juli Soler, artífex de l'èxit d'El Bulli, es retira

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Entremès de productes fumats

Carme Ruscalleda

Coca de gambes

Carme Ruscalleda

Pollastre del Prat amb poma, orellana i salsitxes

Carme Ruscalleda

Torró fúcsia

Carme Ruscalleda

Pit de pollastre confitat amb mango i olives negres

Pep Nogué

Platillo de menuts i crestes

Pep Nogué

Pollastre de pagès farcit

Pep Nogué

Cuixes de pollastre amb peu de porc i escamarlans

Pep Nogué

Bunyols de sípia amb el seu cruixent

David Lienas

Tast de pa amb tomàquet i anxova

David Lienas

Cafè irlandès de gambes

David Lienas

Escuma de foie amb sopa de cítrics

David Lienas

'Macarons' de pistatxo

Jordi Roca

Bastons de caramel

Jordi Roca

Tronc de Nadal

Jordi Roca

Pastís de taronja i xocolata

Montse Tàpia

Amanida de bastina escabetxada, taronja i fonoll

Can Fabes

Xai al romaní amb puré de patata

Cullera de Boix

Tonyina en escabetx

Pepa Mestres

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: