Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 142
Cuina núm. 142. Febrer 2013

Pans d'hivern. Acabats d'enfornar a les millors fleques!

En aquest número

Mercat / Al cistell

Nap

Fibrós i un punt amargant

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pa de ronyó

L'únic cuit a la flama

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Asiago

Formatge italià de vaca

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tequila

La beguda nacional mexicana

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pop

Uns tentacles molt tendres

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Macarrons d'arròs

Suaus, digestius i orientals

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Verat

Un peix blau de ració

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pruna seca

L'arruga és dolça

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cansalada viada

Entre la pell i la carn

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Napolitana

La galeta dels assortiments

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Faisà     

Una au refinada

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Tot per a la rebosteria creativa, a l'Empordà

My Lovely Food, a Torroella de Montgrí, és plena d'estris, accessoris i ingredients especialitzats

Carme Melià (text), Xevi F. Guell (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Molí Duran

Oli verge extra

Ànnia Monreal (text), David Del Val (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Vins negres del país

Del Penedès al Montsant passant per un raïm recuperat

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

La nova etapa d'una nissaga mallorquina

El celler Mesquida Mora opta per la biodinàmica

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de febrer

Saludable i de temporada: l'àpat d'aquest mes és un bon exemple dels dos criteris principals que inspiren aquesta secció.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Arrossos de muntanya

A la cassola, de tros o de pagès. Alguns noms i moltes, moltes variables per a uns plats que barregen carn, verdures i bolets -o peix, si escau- amb la naturalitat de qui no hi té res a perdre. L'arròs s'avé amb gairebé tot!

Marc Serrano i Òssul (text), Maria Dolors Campi - Ignasi Camps - Jaume Mora - Jordi Vila (receptes), Food Photos / Cristina Rivarola (receptes) i Enrique Marco (retrats)

Fogons

Llobarro

Un veritable llop de mar que es torna delicat a la cuina. Salvatge o de cria, aquest peix blanc, de carn saborosa i suau, es considera una de les espècies nobles del mar. Us proposem assaborir-lo, doncs, amb tots els honors.

Francesc Murgadas (text), Pep Nogué (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

Fogons / I per postres...

Rodamons

Ens desplacem, gustativament parlant, a Irlanda, Suïssa i Rússia, amb tres propostes suggeridores de Jordi Roca.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Jeroni Castell

Les Moles

Li agrada definir-se com a rebel, no només per ser futbolísticament 'periquito', sinó també per ser culinàriament un xef agosarat, capaç de servir un gelat d'aperitiu. Aquest xef d'Ulldecona es va posar davant dels fogons tard i per casualitat; potser per això viu la cuina com una evolució constant, al costat dels productes de qualitat i d'una tècnica cada cop més avançada.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Pans d'hivern    

Amb una sopa ben calenta, escurant la salsa d'un bon guisat o en companyia d'uns embotits de primera o d'una truita a la francesa. Durant els mesos més freds de l'any, el pa consistent i atapeït pren força.

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco i Food Photos / Cristina Rivarola (pans) (fotografia)

Sortim / Restaurants

Suculent

Reivindicació de les cases de menjars

Josep Sucarrats (text)

Sortim / Espai dels lectors

Taronja sanguina

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué

Opinió / Petits fours

Bou per bèstia grossa

Els noms de la carn de vacum generen equívocs

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Calçots trufats

Carme Ruscalleda

Coliflor, bròcoli i bastonets de formatge amb cama-secs

Carme Ruscalleda

Senglar amb carxofes

Carme Ruscalleda

Ametlles

Carme Ruscalleda

Arròs de conill amb bolets

Maria Dolors Campi

Arròs cremós de confitat de porc i pollastre amb formatges i tòfona

Jaume Mora

Arròs bomba a la paella amb costella de porc, trompetes i carxofes

Ignasi Camps

Arròs de bacallà amb ceps i botifarró negre

Jordi Vila

Llobarro de costa amb emulsió de pinya i fonoll

Pep Nogué

Cebiche de llobarro amb gambes

Pep Nogué

Papillota de llobarro amb verduretes i tòfona

Pep Nogué

Llobarro de ració amb emulsió de mandarines

Pep Nogué

Irlanda

Jordi Roca

Rússia

Jordi Roca

Suïssa

Jordi Roca

Un trinxat diferent

Núria May

El Delta de l'Ebre (2009)

Jeroni Castell

Rissotto de trompetes amb gorgonzola

Restaurant Cullera de Boix

Crema de carbassa i musclos

Montse Bertran

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: