Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 143
Cuina núm. 143. Març 2013

Carxofes. Receptes que van més enllà de la brasa

En aquest número

Mercat / Al cistell

Espàrrec blanc

El més tradicional, tendre i delicat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Ceba fregida

Un complement de sabor dolcenc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vedella

La carn dels Pirineus

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pa de motlle

El vestit anglès del biquini

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Escrita

Cartílags amb gust de mar

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Romaní

L'aroma mediterrània

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Escamarlà

Un clàssic dels mar i muntanya

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pipa

Un entreteniment infantil

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Patxaran

El licor de Navarra

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Litxi

La fruita de la sort

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Un món de sabors catalans i de qualitat

La botiga del complex de Sant Benet té productes d'alimentació artesans, ecològics i de proximitat.

Carme Melià (text)

Mercat / Tant de gust

Josep Mestre

Cereals de l'Anoia

Ànnia Monreal (text), Jordi Serarols (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Quatre vins francs

I un cava de flaires sorprenents i molt refrescants

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Rutes vinícoles sense aixecar-se de taula

El Bar-à-Vins de Moritz vol desacomplexar el tast

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de març

Emmarqueu l'àpat d'aquest mes en el quadre d'honor d'aquesta secció: més que mai, els plats són bons. I saníssims!

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Carxofes

Menjar-se'n una és com girar els fulls d'un bon llibre: a mesura que avança, entusiasma, i quan arriba el final, apareix el cor tendre, brillant i molsut, oferint el millor dels desenllaços. Sens dubte, una hortalissa suggeridora!

Teresa Artigas (text), Pep Nogué (receptes), Food Photos / Cristina Rivarola (fotografia)

Fogons

Pernil cuit

De gust suau i capritxós, mereix ser reconegut, per fi, com a producte gastronòmic. A més de ser saludable, dóna molt de joc, a la cuina, més enllà dels biquinis i els llibrets. El redescobrim?

Judith Càlix (text), David Lienas (receptes), AJJ Estudi (fotografia), Dani Muntaner (Cuina)

Fogons / I per postres...

Quins ous!

Amb la Pasqua arriba la tradició d'amagar ous de xocolata perquè els trobin els nens. Jordi Roca juga amb les formes més dolces.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Pep Manubens

Cal Pep de les Olles

"Jo sempre he sigut de barra". Pep Manubens, un home de barri i de principis clars, estava predestinat a triomfar amb un restaurant on la barra, és clar, n'és la protagonista. Un espai estret, però de caliu obert, que triomfa arreu del món, com demostra la llarga cua de turistes -i autòctons- que, dia sí, dia també, esperen tanda a la plaça de les Olles. Ara sabrem per què.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Caçadors de sabors

Exploren el món a la recerca d'ingredients desconeguts per dur-los a les nostres taules. Han recorregut molts quilòmetres, però diuen que encara queda camí per fer.

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Miquel Sòria

Cuina agraïda de temporada

Francesc Castro (text)

Sortim / Espai dels lectors

Crema de Sant Josep

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió / Petits fours

Reivindicant el torracollons

Per què, avui, no hi ha agitadors intel·lectuals?

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Sopa juliana amb verat

Carme Ruscalleda

'Barus' amb pèsols de primavera

Carme Ruscalleda

Espaguetis integrals amb escopinyes cremoses

Carme Ruscalleda

Calisay passió amb maduixes

Carme Ruscalleda

Saltat de carxofes amb calamars de potera i oli de picada

Pep Nogué

Escudella de bacallà amb carxofes

Pep Nogué

Parmentier de llobregant, sopa de miso, carxofes i flammulines

Pep Nogué

Coca de calçots i carxofes amb formatge de cabra i salvitxada

Pep Nogué

Canelons de pernil amb formatge fresc i hortalisses

David Lienas

Macarrons a l'estil de Zuric

David Lienas

'Pancakes' de pernil amb formatge

David Lienas

Pernil amb la seva crosta

David Lienas

La mona de caramels

Jordi Roca

Cremós de xocolata amb llet

Jordi Roca

Ou estrellat

Jordi Roca

Arròs i pèsols a la cubana

Núria May

Calamarsons amb cigrons

Pep Manubens

Dues botifarres amb dues textures de poma

Restaurant Cullera de Boix

Albergínia de bacallà

Montse Martínez Segura

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: