Reinventant el pa amb tomàquet
Vermut
Biblioteca
Estómacs il·lustrats a Barcelona
Vermut
700 anys de mercat
Calaf acull, tots els dissabtes al matí, un tradicional mercat que reuneix pagesos i artesans de l'alimentació
Mercat
Faves
Excel·lents per regular el colesterol
És temps d'uns llegums humils i populars, les faves; comencen a despuntar les exquisides múrgoles, i l'espatlla de xai es troba en un moment òptim. De postres, us proposem un cítric molt depuratiu, l'aranja, i un poducte elaborat amb llet d'ovella quallada, el recuit.
Mercat
Múrgoles
Bolets primaverals
Mercat
Aranja
Un clàssic anglosaxò
Mercat
Recuit
Un iogurt aformatjat
Mercat
Espatlla de xai
Textura melosa
Genis del foc
Xavier Pellicer
Cuina del gust i de la memòria
Format en la tradició culinària catalana i francesa, i deixeble de Santi Santamaria, el xef del restaurant barceloní Àbac ens ofereix una cuina tècnica i imaginativa prop del mar.
De cru a cuit
Bacallà
El tresor dels mars del nord
Provinent de les aigües de l'Atlàntic nord, el bacallà ha estat un dels ingredients habituals de les cuines dels països mediterranis. I més en temps de quaresma, quan no es podia menjar carn.
Proposta del mes
Pa amb tomàquet
El redisseny d'un clàssic
Fins i tot un dels plats més típics de la cuina tradicional catalana es pot reinventar. Això és el que suggereixen quatre prestigiosos xefs.
Món Sucre
Postres marcades pel foc
La crema de Sant Josep és un dels màxims exponents de l'art del cremat. Però no és l'únic dolç en què es pot fer servir. El nostre pastisser ens ho demostra amb tres receptes que només tenen en comú la deliciosa capa de sucre cruixent que les corona.
Celler
Forjats per la tramuntana
El renaixement dels vins de l'Empordà
Els sòls, granítics i pissarrencs, i la presència de la tramuntana caracteritzen les vinyes agrupades sota la DO Empordà-Costa Brava, una zona amb molta tradició, on el futur es presenta molt interessant. I, en la secció Gran Reserva, us suggerim una acurada selecció de licors dolços d'arreu del món.
Gran Reserva
Licors internacionals
Una volta al món dels alcohols dolços
Contreau. Drambuie. Galliano. Kalhua. Malibú. Tia Maria
Gran Reserva
Vins de la Terra de Castelló
Aquesta nova DO inclou els vins produïts a la província
Destinacions amb gust
El Montseny
L'herència culinària del massís
Aquest Parc Natural és un bon exemple de convivència harmoniosa entre home i natura. Sense deixar de banda el respecte envers la terra que els acull, els xefs i artesans del Monseny ens obren les portes a aquesta acollidora illa forestal.
Menjar i salut
La temptació dels embotits
L'elevat contingut de proteïnes d'aquests derivats carnis fa que siguin un bon complement nutricional, si bé la presència considerable de greix n'aconsella el racionament.
La nevera de
Amparo Moreno
Menjar per ser feliç
L'actriu catalana -com el personatge d'infeliç mestressa de casa que representa actualment en l'obra teatral Shirley Valentine- mostra una gran inquietud per la gastronomia i per la vida. Inquietud que es fa palesa en les seves interpretacions.
Catalunya plat a plat
Menorca
L'essència de la mediterrània
Illa habitada des de la prehistòria, Menorca ha estat punt de confluència de moltes cultures que hi han deixat la seva empremta.
L'art de viure
Nens i nenes a la cuina
El joc i l'experimentació són part indestriable de l'art culinari, i es poden aprofitar per incitar els petits de la casa a fer les primeres passes en el món de la cuina, des de processos senzills fins a receptes inventades.
Tendències
Setrilleres
Sabors del món
Astúries
Records d'un vespre de pluja a Cangas de Narcea