Preparació
- Per a la pasta brisa: en un bol tamiseu la farina, afegiu-hi la mantega tallada a dauets i barregeu-ho amb els dits fins que tingueu una massa terrosa. Afegiu-hi la sal, l’ou i el sucre de llustre i barregeu-ho fins a tenir una massa homogènia. Emboliqueu-la amb film transparent i deixeu-la reposar a la nevera 1 h.
- Entre dos papers de forn, estireu la massa a un gruix aproximat de 0,5 cm. Talleu els discos segons la mida dels motlles, folreu-los i deixeu-los refredar 30 min a la nevera.
- Punxeu bé la massa i pinteu-la amb clara d’ou batuda per tal d’impermeabilitzar la base. Coeu-les a 180 ºC fins que siguin daurades. Reserveu-ho.
- Per a la crema: en un cassó poseu a bullir la llet (reserveu-ne una mica per desfer la Maizena), el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull deixeu-ho infusionar uns minuts.
- Bateu els rovells d’ou i afegiu-hi la Maizena dissolta amb la llet reservada.
- Aboqueu la llet calenta sobre els rovells, coleu-ho tot i coeu-ho a foc baix, remenant-ho constantment. Així que s’espesseix traieu la crema del foc, aboqueu-la en un bol i deixeu-la refredar filmada a pell. Reserveu-la a la nevera.
- A l’hora de servir, ompliu les cassoletes amb la crema i cremeu-la amb la pala o un bufador.