Preparació
- Diluïu el llevat en l’aigua tèbia. Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà i afegiu-hi tots els ingredients excepte l’oli. Pasteu la barreja fins que tingui consistència i es desenganxi del marbre. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar unes 3 h.
- Torneu a treballar la massa afegint-hi l’oli reservat fins que l’absorbeixi i quedi suau. Deixeu-la reposar uns 30 min més tapada.
- Mentrestant, escaliveu els pebrots i les albergínies. Peleu-los i talleu-los a tires.
- Cobriu una plata de forn amb paper sulfuritzat i esteneu-hi la massa amb les mans mullades d’oli. Col·loqueu-hi la ceba tallada a juliana, el tomàquet a rodanxes, el pebrot, les albergínies i les arengades netes. Regueu-ho tot amb oli, salpebreu-ho i coeu-ho al forn a 160 ºC durant uns 30 min. Serviu-la calenta just sortida del forn.