Quins plats i preparacions podem fer amb les cireres?
- Gaspatxos, sopes i cremes: la varietat Burlat és la millor per a aquest tipus de receptes. Cireres grosses, vermelles, de carn tova i sucosa.
- Rostits i platillos: per als guisats és més adient l’americana o Starking, perquè té la polpa més dura.
- Melmelada o confitura: cal coure la fruita sense pinyol, amb sucre (tres quartes parts del pes de la fruita), fins a obtenir la consistència desitjada.
Quines tècniques hi podem aplicar per conservar-les?
- Assecar-les: quan la cirera és abundant val la pena conservar-la per allargar-ne el gust. Podem assecar-la, deixant-la exposada al sol, damunt d’un canyís, fins que queda deshidratada. Una vegada seques, es guarden en pots de vidre en un lloc fresc i fosc, i quan s’han de fer servir, només cal hidratar-les amb aigua i tot seguit afegir-les al guisat o a les postres que vulgueu preparar.
- Confitar-les: una altra tècnica de conservació consisteix a coure-les amb almívar i deixar-les reposar 24 hores, una operació que es repeteix uns deu dies. Ideals per elaborar coques i decorar pastissos, gelats o còctels.
Quan és millor comprar-les?
- Des de mitjan maig fins ben entrat el mes de juliol. Com amb la resta de verdures i fruites, la millor manera de menjar-les és quan són de temporada.
- Degut a que és temporada trobareu cireres cultivades en llocs propers, és a dir, de proximitat. Això no només fa un gran favor al medi ambient, sinó també sobre el nostre organisme. Penseu que la fruita no haurà de recórrer grans distàncies fins arribar a la botiga del vostre barri i, per tant, portarà menys conservants.