Preparació
- Per als tortells de pasta 'choux': poseu l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegiu-hi d’un sol cop tota la farina i deixeu-ho coure, sense parar-ho de remenar, fins que aquesta massa se separi de les parets del cassó.
- Fora del foc afegiu-hi un ou i remeneu-ho fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir els tres ous.
Ompliu una mànega de pastisseria amb la pasta 'choux' (de lionesa). - Sobre una plata de forn formeu tortells d’uns 15 cm de diàmetre. Coeu-los a 180 ºC durant 20 min, fins que siguin ben daurats. Deixeu-los refredar i talleu-los pel mig amb un ganivet. Farciu-los amb nata, crema, trufa… empolseu-los amb sucre en pols i serviu-los.
- Per a la trufa: trossegeu la xocolata. Escalfeu la nata amb el sucre i barregeu-ho fins que es dissolgui el sucre. Aboqueu la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remeneu-ho bé fins que es fongui tota la xocolata.
- Deixeu-ho refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Munteu-ho amb les varetes elèctriques com si fos nata muntada.