Preparació
- Poseu en remull les panses amb 300 ml de most.
- Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb el sucre fins que quedin blanquinosos. Afegiu-hi l’oli i 100 ml de most i barregeu-ho bé. Incorporeu-hi la farina tamisada amb el llevat. Afegiu-hi les clares muntades a punt de neu, amb suavitat per tal que no s’abaixin.
- Aboqueu la massa en un motlle i afegiu-hi per sobre les panses escorregudes (reserveu el most) i enfarinades. Coeu el pa de pessic 45 min a 180 ºC amb el forn preescalfat.
- Mentrestant, reduïu el most de les panses fent-lo bullir al foc, fins que agafi la densitat d’un almívar. Reserveu-ho.
- Un cop fred el pa de pessic, talleu-lo pel mig i emborratxeu-lo amb l’almívar.
- Escampeu la melmelada per sobre una capa i cobriu-la amb l’altra meitat. Decoreu-lo i serviu-lo.