Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El món de la cuina està de dol. Aquesta recepta és en homenatge a Santi Santamaria, un dels xefs més prestigiosos a nivell mundial i que serà recordat per ser un dels cuiners que va contribuir a revolucionar la cuina de casa nostra sense renunciar a la cuina tradicional i als productes locals.

La cuina d’en Santamaria es caracteritza per ser una cuina tradicional modernitzada. Precisament per això, les postres són poc habituals en els seus receptaris… N’he triat una que va publicar al seu blog el 14 de gener de 2009, una reinvenció del clàssic berenar de quan érem petits: el pa amb vi i sucre.

La recepta elabora dos gelats diferents amb el supòsit de tenir geladora. Com que jo no en tinc, els he fet com ja he explicat altres cops: congelant la crema en una glaçonera i, un cop congelats, triturant els glaçons amb un robot de cuina. Evidentment el resultat no és el mateix, però queda prou bé. 

Preparació

  1. Per al gelat de mel: escalfeu la llet. Barregeu els rovells amb la mel fins que es tornin blancs.
  2. Coeu-ho en la llet sense que aquesta arribi a bullir, a una temperatura màxima de 84 ºC.
  3. Passeu la crema per un colador xinès i geleu-la a la sorbetera.
  4. Per al sorbet de móres: bulliu l’aigua amb el sucre per fer l’almívar i després barregeu-lo amb el suc de móres. Passeu-ho per un colador xinès i geleu-ho en una sorbetera.
  5. Muntatge: talleu els panets en llesques rectangulars i amarades de vi dolç. Acompanyeu-ho d’una bola de gelat de mel i una altra de sorbet de móres i decoreu-ho amb unes móres tallades a trossets.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: