Preparació
- Reserveu 25 g de mantega. Deixeu la mantega restant fora de la nevera.
- Foneu la xocolata al microones vigilant que no es cremi. Afegiu-hi la mantega pomada i barregeu-ho bé fins que quedi homogeni.
- A part, bateu els ous amb el sucre fins que blanquegin. Incorporeu-hi la xocolata i barregeu-ho.
- Incorporeu-hi la farina i les nous trossejades i barregeu-ho.
- Aboqueu-ho dins un motlle de silicona i coeu-ho al microones 3 min a màxima potència. Comproveu la cocció i coeu-ho 1 min més, si cal.
- Piqueu les ametlles garapinyades amb una picadora i barregeu-les amb la mantega reservada fosa.
- Pinteu les dues fulles de pasta fil·lo amb la barreja de mantega i col·loqueu-les una sobre l’altra en forma de creu. Doneu-los la volta de manera que la part untada quedi a la part de sota.
- Col·loqueu el pastís al mig i tapeu-lo amb la pasta fil·lo com si fos un farcell.
- Coeu-lo al forn uns 10 min a 200 ºC fins que sigui daurat. Desemmotlleu-lo i reserveu-lo.
- A part, tritureu la pinya amb el suc fins que quedi una salsa sense fils. Serviu el pastís tebi amb la sopa de pinya en una gerra a part.