Preparació
- Folreu un motlle de pastís desemmotllable amb la pasta brisa i coeu-la al blanc 10 min a 180 ºC. Reserveu-ho.
- Trossegeu la xocolata ben petita i reserveu-la.
- Bateu els ous amb la Maizena i el sucre.
- Escalfeu la llet en un cassó, aboqueu-la a la mescla dels ous i torneu a posar la barreja al foc. Remeneu-ho contínuament fins que faci un primer bull i s’espesseixi la crema.
- Aboqueu la crema calenta sobre la xocolata trossejada i barregeu-ho bé fins que es fongui la xocolata i quedi una mescla ben cremosa.
- Deixeu entebionar la crema.
- Peleu i talleu les pomes a grills ben prims.
- Aboqueu la meitat de la crema de xocolata sobre la pasta brisa i repartiu-hi per sobre la meitat de l'almívar de llet. Aboqueu la resta de crema i repartiu-la per sobre la resta d'almívar de llet.
- Decoreu tota la superfície amb les pomes formant cercles concèntrics.
- Coeu el pastís 35 min a 180 ºC. Deixeu-lo refredar i abrillanteu-lo amb una mica de gelatina neutra.