Preparació
- Bateu els ous amb el sucre fins que quedin escumosos. Afegiu-hi la farina tamisada i aboqueu-ho a sobre d’una plata de forn recoberta amb paper de forn (ha de quedar primet, de 0,5 cm de gruix).
- Coeu-ho-ho 10 min a 180 ºC. Encara calent, desemmotlleu-ho sobre un drap una mica humit, enrotlleu-ho i deixeu-ho refredar.
- Feu un almívar posant l’aigua i el sucre en un cassó al foc fins que bulli. Fora del foc, afegiu-hi el rom i reserveu-ho.
- Barregeu els 4 rovells d’ou amb la Maizena i una mica de llet. Poseu la resta de llet, el sucre i la canyella en un cassó al foc i quan arrenqui a bullir aboqueu-hi la barreja dels rovells.
- Remeneu-ho bé amb un batedor fins que torni a arrencar el bull i s’espesseixi.
- Per muntar els piononos, humitegeu el pa de pessic amb l’almívar i escampeu per sobre la crema, reservant-ne una mica.
- Enrotlleu-lo i talleu-lo a rodanxes d’uns 3 cm de gruix. Poseu-les dretes i, amb l’ajuda d’una mànega de pastisseria, repartiu-hi per sobre la resta de la crema. Empolseu-hi sucre per damunt i cremeu-lo amb un bufador.
- Col·loqueu els piononos dins de papers de blonda blancs i poseu-los a la safata de servir.