Preparació
- Desgraneu i renteu el raïm i poseu-lo en un cassó, amb el sucre i quatre cullerades d’aigua. Poseu-ho al foc i deixeu que arribi al punt d’ebullició, abaixeu la flama i deixeu-ho coure 5 min més.
- Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
- Per a la mousse: poseu a remullar la gelatina i escalfeu el cava amb el suc.
- Munteu els rovells amb el sucre, fins que siguin de color molt clar. Afegiu-hi el cava ben calent però amb un rajolí fi, a poc a poc.
- Poseu aquesta barreja al bany maria, remenant-la amb una cullera de fusta, fins que la crema s’adhereixi a la cullera (en passar el dit sobre la cullera, la crema no llisca, sinó que s’hi queda). Afegiu-hi la gelatina estovada, barregeu-ho bé, perquè es dissolgui, i deixeu-ho refredar.
- Quan la crema s’hagi refredat, afegiu-hi, suaument, amb una espàtula, la nata muntada. En servir-ho, col·loqueu una mica de raïm i grans de magrana al fons de les copes, i acabeu-ho d’omplir amb la mousse i, si voleu, uns grans de raïm gebrats.