Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 117
Cuina núm. 117. Abril 2011

Arrossos. Les millors receptes del nostre litoral

En aquest número

Mercat / Al cistell

Ceba tendra

L'hortalissa primerenca ideal per a les amanides

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Alga nori

L'embolcall dels 'maki'

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Taronja

La fruita amb nom de color

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

L'Avi Ton

Blau, artesà i de cabra

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Carquinyoli

Pasta seca dolça tradicional

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

'Asado de tira'

Tall argentí, de bou o vedella

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

'Ras el hanout'

El curri del Nord d'Àfrica

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Anacard

Del Brasil a l'Índia

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Te verd

Glops antioxidants

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Boga

Peix de mar endins

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Un comerç de tota la vida obert al futur

Els sacs curulls de llegums, cereals i fruita seca mantenen l'essència del Born barceloní a J. Renobell

Carme Melià (text), Marcelo Isarrualde (fotografia)

Mercat / Tant de gust

El cremós d'Alba

La 'torta' catalana

Carme Gasull (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Propostes en negre

Cinc vins amb personalitat per conservar i per compartir

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

L'absenta tortosina que es beu arreu

Lehmann n'exporta el 80 % a Europa i Sud-Amèrica

Josep Sucarrats (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Fogons / Bo i sa

Menú d'abril

En aquest menú, Carme Ruscalleda ens aporta dues innovacions culinàries: el formatge llanut i el gelificant vegetal

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Arrossos

De la cassola a la paella

Des del cor de l'Albufera valenciana, sortim a descobrir la cuina arrossera d'aquest litoral mediterrani que comença al Cap de Creus i acaba a Guardamar, un receptari tan divers com pobles i ciutats hi ha.

Clara Millo (text), David Solé; Quim Marqués; Paco Rocher; Paco Pérez (receptes), Adrian Geralnik; Davide Bacchi (cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Coques

Ben dolçes!

Són una de les especialitats més típiques de la cuina catalana. L'origen el trobem en les restes de la massa de pa, i sempre han estat lligades a la religió i a les festes. Tenen mil noms i mil sabors. N'assaborim les més dolçes!

Teresa Artigas (text), Pep Nogué (receptes), AJJ Estudi (fotografia), Dani Muntaner (cuina)

Fogons / I per postres...

Sant Jordi

El xef de postres del Celler de Can Roca celebra la seva onomàstica amb tres creacions plenes de flors i de primavera

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Òscar Manresa

Torre d'Alta Mar

Un mirador gastronòmic on degustar plats de la cuina tradicional mediterrània maridats amb una vista panoràmica espectacular de Barcelona i un entorn de disseny avantguardista. Parlem amb el seu impulsor, un guitarrista rocker de cor, però cuiner i empresari gastronòmic de professió. Des de la seva Barceloneta natal ens posa al dia dels seus projectes, els nous i els antics.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Agromercats ecològics i artesans

Uns espais de compra i venda, però també de trobada social. De mercats, sempre n'hi ha hagut a casa nostra, però en els últims temps hi ha una tendència a l'alça de parades de pagesos i elaboradors artesans que ofereixen productes ecològics i de proximitat. N'hem visitat tres que us cal conèixer!

Paloma Arenós; Carme Gasull, Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Bruixes de Burriac

Cuina harmònica al Tarragonès

Francesc Castro (text), Rafael López-Munné (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Cuina crua, 'raw food'

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

Santi Santamaria

El llegat del xef i la continuïtat de Can Fabes

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Pèsols amb cebetes i botifarra negra

Carme Ruscalleda

Bonítol lleugerament fumat amb cigrons escabetxats

Carme Ruscalleda

Fetge d'ànec amb pinya

Carme Ruscalleda

Coca de poma i formatge

Carme Ruscalleda

Paella valenciana

Paco Rocher

La paella do Barceloneta

Quim Marqués

Socarrat de marisc i espardenyes

Paco Pérez

Romesco d'arròs amb bonítol una mica picant

David Solé

Coca de vidre

Pep Nogué

Coca de full amb xocolata negra

Pep Nogué

Coca de llardons de la mocada

Pep Nogué

Coca d'anís

Pep Nogué

Crema, confitura i pètals de rosa

Jordi Roca

Crema de vainilla, aranyons i gessamí

Jordi Roca

Jardí mediterrani

Jordi Roca

Quina mona!

Montse Tàpia

Llobarro amb raviolis de carbassó

Òscar Pérez

Canelons mar i muntanya

Glòria Pons

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: