Peix 'low cost': mil espècies bé de preu i boníssimes!
Per fer boca / Gastropistes
Uns àpats de llibre
Catalunya ha inspirat des de sempre grans autors d'arreu del món i a gairebé qualsevol racó podem trobar vincles literaris. Aquest Sant Jordi serà de llibre, segur, però també us convidem a fer-lo gastronòmic!
Per fer boca / Taula reservada
Els platillos populars tenen qui se'ls estimi
L'equip de L'Artesana del Poblenou els defensa amb talent i ganes de fer-ho bé
Per fer boca / Genis del foc
Sergi de Meià
Un menú de cinc plats
Ens entaulem al restaurant Sergi de Meià per parlar amb el xef de cinc conceptes clau que són la base de la seva cuina i de la idea que té de la gastronomia del país. Des del Barça fins al cel de Meià, la conversa ens condueix per un món culinari de proximitat, autèntic i sense floritures que amaguin el bon gust.
Per fer boca / Postal gastronòmica
Georgetown
El paradís de la fusió culinària
La ciutat malàisia de Georgetown, capital de l'illa de Penang, és coneguda com a 'food paradise', un indret on menjar bé, molt i amb una oferta rica i variada.
Per fer boca / Gurmet vs. Foodie
Parem taula?
A la cuina
Menú d'abril
Preparem el primer àpat primaveral de l'any amb uns entrants amb forma de caramel mariner, uns espàrrecs saltats de primer i, com a plat principal, una cuixa de xai farcida de verduretes. Per postres, ens delectem amb una de les fruites més esperades de l'any, els maduixots, enrotllats amb pasta brick. Gaudiu del bon temps i de la bona cuina!
A la cuina
Peix low cost
Aneu a plaça, pregunteu i compreu el peix fresc més bé de preu. N' hi ha tants que us sorprendreu! Ara només heu de decidir quin plat fareu avui per dinar.
A la cuina / El xef a casa
Un gratinat alpí fet a la catalana
Fa molt de temps que Sílvia Soto Martí —coneguda com a 'Nuni' del blog 'Cuinetes'— ens va proposar cuinar a quatre mans amb Pep Nogué. La trobada va tenir lloc fa unes setmanes a Terrassa.
A la cuina
Mel
Un aliment diví
La llista de beneficis d'aquest producte és llarguíssima i us proposem que els descobriu cuinant. Perquè la mel és tan bona que queda bé tant en plats dolços com en plats salats.
A la cuina / Masterclass
Carns madurades
Són tendència, tot i que a algú li pot semblar una aberració. Parlem de les carns madurades, carns de bestiar boví, de vaques i bous de races molt específiques que se sotmeten a un llarg procés d'envelliment abans de cuinar-les. El resultat: més sabor i melositat, i una textura molt més suau.
A la cuina
Thai per a principiants
Picant, dolç, àcid i salat. Tot alhora, en un mateix plat i sense que hi predomini cap dels sabors. És el secret més ben guardat de la cuina tailandesa. Us proposem quatre receptes, fàcils de preparar i amb resultats assegurats, per iniciar-vos en una de les cuines més captivadores de la gastronomia mundial.
A la cuina / Plaers saludables
Substituïm l'ou!
L'augment de les persones al·lèrgiques a l'ou i de les que volen seguir una dieta vegana ha fet créixer la recerca d'alternatives a l'ou.
A la cuina / Les postres de casa
En 10 minuts!
Visites inesperades? Ganes de dolç, però falta de temps? Doncs, sí, podeu sadollar la bostra gola més llaminera sense haver de dedicar-hi gaire estona. Gemma Clofent ens delecta amb tres pastissos triomfadors que podeu fer en només deu minuts. Qui diu que la pastisseria no és apta per a tots els públics?
Al celler / Tria de tres
Ratafies, els digestius dolços com els petons
Per Sant Jordi, us proposem acompanyar la rosa i el llibre amb una copa d'aquest licor
Al celler / Remena, nena
Un còctel i un club per viatjar en el temps
Tuxedo pren el nom d'un vestit masculí del segle XX que equival al nostre esmòquing
Al rebost / Calendari
Abril
A la primavera els camps recuperen el color verd. Dins de beines vedes, precisament, hi podem trobar productes deliciosos com aquests!
Al rebost / Decàleg
Alvocat
El mexicà verd
Al rebost
Pans d'autor
Quan ja n'hem recuperat molts de tradicionals, ara tastem creacions úniques
Al rebost / Tria bé!
Suquet o Sarsuela?
L'ambient ja fa olor de primavera i tenim ganes de recuperar els plats mariners. Dos dels més preuats són el suquet i la sarsuela
Al rebost / Tant de gust
Ous de Calaf
Amb tres granges pròpies i més de 200.000 gallines, Xavier Frauca és un dels grans productors d'ous del nostre país
Al rebost / Adreça gormanda
Oli, sal i vinagre, el millor amaniment
A la botiga Oli i Sal, al barri de Gràcia de Barcelona, no trobareu només el bo i millor d'aquests dos productes. El vinagre és el tercer protagonista d'un espai especialitzat en referències de qualitat per otenir el millor amaniment per als vostres plats.