Preparació
- Per la planxa de pa de pessic: separeu els rovells de les clares.
- Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum.
- Munteu les clares amb la resta del sucre i afegiu-les suaument als rovells (a mi m’agrada reservar-me una tercera part de la clara per afegir-la al final, després de la farina).
- Afegiu-hi la farina tamisada, la resta de clara i esteneu-ho ben pla sobre un paper de forn.
- Coeu-ho uns 8-10 min a 200 ºC.
- Traieu-ho del forn i gireu-ho del revés sobre un paper de forn empolsat amb sucre de llustre (perquè que no s’enganxi). Desenganxeu el paper de forn que heu fet servir per coure’l (que ara és a la superfície) i retalleu les vores per quadrar-lo. Enrotlleu la planxa de pa de pessic per tal que agafi la forma i reserveu-ho.
- Per a l'almívar: feu bullir l’aigua i el sucre durant 5 min. Traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
- Per a la crema pastissera: dissoleu la Maizena en un rajolí de llet freda.
- Barregeu els rovells amb la Maizena diluïda en la llet.
- En un cassó al foc, poseu la resta de la llet amb el sucre. Quan arrenqui el bull, aboqueu-ho sobre els rovells i barregeu-ho.
- Torneu a posar la crema al foc, remenant-la sense parar. Quan arrenqui a bullir, traieu-la del foc i deixeu-la refredar.
- Muntatge: desenrotlleu el pa de pessic i, amb un pinzell, emborratxeu-lo amb l’almívar.
- Escampeu la crema pastissera per tota la superfície i enrotlleu el pa de pessic.