Preparació
- Foneu la mantega i, millor, clarifiqueu-la.
- Piqueu els fruits secs i barregeu-los amb el sucre, la canyella i el clau d’olor.
- Esteneu una làmina de pasta fil·lo i pinteu-la amb mantega. Poseu una segona capa de pasta fil·lo i torneu-la a pintar amb mantega.
- Repartiu-hi per sobre els fruits secs deixant tot un dit de marge al voltant. Doblegueu aquest marge i tapeu tota la superfície amb una làmina de pasta fil·lo pintada amb mantega. Poseu una segona capa de pasta fil·lo.
- Enrotlleu-ho tot, pinteu la superfície amb més mantega i talleu-ne rodanxes de 2 cm de gruix. Esteneu les rodanxes sobre una safata de forn i coeu-ho a 180 ºC fins que es dauri.
- Per a l’almívar, poseu en un cassó al foc la mel, el suc de llimona i l’aigua. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho un parell de minuts fins que agafi consistència. Deixeu-ho refredar.
- Banyeu els saragli just sortir del forn, amb els pastissets encara calents. Deixeu-los refredar i ja es poden servir.