Preparació
- Talleu l’ànec a trossos regulars i poseu-lo a enrossir en una cassola. Quan sigui ben ros, traieu-lo i reserveu-lo. A la mateixa cassola, feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet, trinxat i sense pela ni grana.
- Quan el sofregit ja estigui fet, afegiu-hi una mica d’aigua per desfer-lo. Seguidament, poseu-hi l’ànec i cobriu-lo gairebé tot amb el brou que haureu fet prèviament. Rectifiqueu-ho de sal i manteniu la cassola tapada perquè faci xup-xup. Tot plegat ha de coure una bona estona, fins que l’ànec estigui tou.
- En un morter, feu una picada amb all, julivert, ametlles torrades i un fetge de pollastre prèviament fregit. Afegiu-hi una mica de suc i tireu-ho a la cassola 10 min abans de posar-hi els salsifís.
- Feu els salsifís: netegeu-los i bulliu-los amb aigua i sal. Quan siguin gairebé cuits, traieu-los, escorreu-los bé, enfarineu-los i fregiu-los. Afegiu-los a la cassola i deixeu que tot plegat faci xup-xup 10 min.