Xocolata. Receptes per a principiants atrevits
Per fer boca / Gastropistes
Deu tastos a Girona
El 23 de novembre, la ciutat de l'Onyar reunirà la millor gastronomia del país, ja que s'hi donaran a conèixer les estrelles Michelin
Per anar fent boca, us proposem deu adreces a l'abast de tothom, sense sortir del barri Vell
Per fer boca / Taula reservada
La cuina empordanesa vista amb ulls d'avui
La relectura de plats clàssics que fan a la Pahissa del Mas Pou ens animarà a tornar-hi
Per fer boca / Postal gastronòmica
Mar i muntanya a la gal·lesa
Cardiff és una ciutat portuària que exerceix de capital d'un principat muntanyós
Aquesta zona és un punt de trobada de cultures i nacionalitats diverses i avui viu una revolució culinària
Per fer boca / Genis del Foc
Toni Romero
Suculent
Una casa de menjars reinterpretada que omple dia rere dia. L'èxit d'aquest local del Raval barceloní és tan gran que és una obvietat dir que està de moda. La cuina de Toni Romero al 'Suculent' és d'alta gamma, però es deixa anar més a la 'Taverna' i mostra el seu esperit verdulaire al '4 amb 5 Mujades'. Una triada de restaurants per convèncer a tothom!
Per fer boca
Quin tros de cassola
Hi ha àpats que, més aviat, són una festa. Els catalans en sabem, d'això. Calçotades, costellades, sardinades... En tenim un bon grapat!
A Ponent, la cassola de tros s'ha convertit en una d'aquestes menjades festives. És ben cert que originàriament era el dinar ordinari dels pagesos veïns de tros, i que cadascun aportava algun ingredient per ficar dins de l'atuell on es coïa el menjar que compartien plegats. Avui, els pagesos ja dinen a casa. Però les cassoles de tros no han desaparegut: al Pla de Lleida ara són un pretext per aplegar família i amics.
Per fer boca / Gourmet vs Foodie
Crítica a la crítica
Com és la crítica gastronòmica del nostre país?
A la cuina
Menú de novembre
Hem triat quatre ingredients molt diferents, que podeu trobar fàcilment al supermercat, per elaborar un menú fàcil, sa i de temporada
Varieu les combinacions, mescleu els ingredients que tingueu més a mà i creeu les vostres receptes per divertir-vos a la cuina i a la taula! Aquest mes comprem peres, mostassa, pasta fil·lo i endívies
A la cuina
Xocolata
Com deia Charles M.Schulz, creador de Charlie Brown, 'All you need is love. But a little chocolate now and then doesn´t hurt' ('Tot el que necessites és amor, però una mica de xocolata de tant en tan no fa cap mal')
Treballeu-la amb propostes per a principiants que, davant dels convidats, us faran quedar com uns professionals
A la cuina / El xef a casa
Amb accent del Berguedà
Com a bona berguedana, a l'Anna Fornell li encanta cuinar amb bolets i escriure les seves receptes al blog 'M'agrada cuinar'. Amb Pep Nogué, ha preparat blat de moro escairat
A la cuina / Masterclass
Papillota
És ideal per a les coccions al forn o al vapor, però també es pot fer a la planxa, a la brasa o a la paella
El resultat més interessant d'aquesta tècnica s'obté quan cadascun dels elements que s'embolcallen ha expressat el seu sabor al resultat final, des del producte principal cuinat, fons a la guarnició i l'amaniment. Ara, trieu: paper, fulla o silicona!
A la cuina
Brous
Poden ser un plat per si mateixos -si hi afegim pasta o arròs, és clar- o bé el secret amagat en un guisat suculent
L'exercici és tan fàcil com ancestral: n'hi ha prou d'afegir ingredients dins d'una olla amb aigua i fer-ho bullir. Verdura, carn, peix... Les fórmules són tan senzilles com infinites i fan del brou un protagonista tan humil com imprescindible a la cuina
A la cuina
Food Balls
Alguna cosa tenen les esferes, que ens atreuen
La pilota de futbol aixeca passions i les boles de menjar sempre tenen l'èxit assegurat, a taula
A la cuina / Plaers Saludables
Safrà
Hipòcrates ja en coneixia les propietats curatives i el prescrivia per tractar la dispèpsia, els dolors dentaris i la histèria
Des de fa segles se li atribueixen funcions terapèutiques, sobretot per afavorir la digestió, però també per combatre la bronquitis i facilitar els parts. A més, va molt bé per tractar símptomes menstruals i dismenorrea
A la cuina / Dolç i sa
Fruita seca
Quan ve el temps de collir castanyes, el nostre pastisser es treu del magí una llepolia francesa que us farà passar el fred de cop
Sense deixar les fruites de tardor; s'anima a preparar un pastís esponjós de pastanaga i nous i, amb una compota de pruna, ens tempta amb un berenar de magdalenes que ens farà retornar a la infantesa
Al celler / Tria de tres
Vins nascuts a tocar de les vies del tren
Tres grans clàssics del Barrio de la Estación d'Haro, on hi ha set cellers de renom
Al celler / Remena Nena
Manhattan: Tan sofisticat i directe com a Nova York
Un còctel clàssic que farà que us sentiu com el rei de la ciutat dels gratacels
Al rebost / Calendari
Novembre
Sota terra hi passen coses apassionants. Com per exemple, la formació dels tubercles que omplen la cuina a la tardor
Al rebost / Decàleg
Nous
Un remei per al cor
Tenen fama de ser quasi perfectes pels nombrosos beneficis per a la salut que aporta el seu consum i per ser el medicament més natural contra les malalties cardiovasculars. Però, tot i ser les reines de la fruita seca, convé no abusar-ne: són molt calòriques
Al rebost / Tant de Gust
Un món d'olives
Julià i Mireia Folch són la tercera generació d'una família dedicada a la producció d'olives i productes derivats
Al rebost / L'adreça
Botifarrades amb ànima de vermut
Fem botifarra a l'aperitiu! Un matí de diumenge amb un got d'un bon vermut -amb oliva inclosa!- i quatre xips amb un toc de sala o unes escopinyes. Una escena habitual que la xarcuteria Can Quintí d'Arenys de Mar, vol revolucionar amb 'Les Vermouth'
Al rebost / Tria bé!
Sucre moré vs. sucre candi
Tots els sucres són igual de perjudicials? Amb quin podem acompanyar el cafè per sorprendre els convidats? El sucre morè és més natural que el blanc?
Aquest mes hem proposat endolcir-vos la vida resolent tots els dubtes existencials sobre el sucre