Sant Jordi és un dels dies més bonics de l’any. La pandèmia ens ha obligat a adaptar-ne la celebració, però si una cosa no ens traurà cap virus ni ningú és el plaer de la bona lectura. Per això, de cara a la diada d'enguany, hem fet una petita tria de deu llibres que captivaran els entusiastes de la cuina. És només una mostra dels molts llibres de temàtica gastronòmica que us esperen aquest Sant Jordi i tot l'any a les llibreries d'arreu del país!
'La teca'
Amb 21 edicions a les espatlles, aquest llibre gairebé no necessita presentació. Es va editar per primera vegada el 1924 i continua més vigent que mai. Inclou les receptes clàssiques i més tradicionals de la cuina catalana, i si hi feu un cop d’ull veureu que hi ha receptes que no passaran mai de moda!
'Meleta de romer'
Des del 2017, Gessamí Caramés ens ha explicat desenes de postres al programa 'Cuines', de TV3, i en aquest llibre descobrireu els secrets de la pastisseria, començant per receptes bàsiques i imprescindibles fins a arribar als pastissos més sofisticats, passant per les postres tradicionals catalanes i moltes sorpreses més.
'1000 receptes d'or'
Karlos Arguiñano no necessita presentació. En aquest llibre, ha recollit centenars de receptes que són perfectes per a qualsevol àpat i ocasió. És un d’aquells llibres de capçalera que val la pena que tingueu sempre a la vora per agafar noves idees i inspirar-vos a l’hora de cuinar.
'Carmanyoles'
Pot ser que el teletreball hagi deixat una mica en segon pla les carmanyoles, però la veritat és que ser previsors i deixar el dinar a punt amb antelació no és cap mala idea. En aquest llibre, trobareu receptes fàcils i ben bones perquè els àpats de cada dia siguin de tot menys avorrits.
'En boca de tothom'
Si fa poc que heu ampliat la família, pot ser que tingueu molts dubtes al voltant de l’alimentació infantil. En aquest llibre, trobareu les respostes a algunes de les preguntes més habituals que es fan els pares i les mares novells respecte a l’alimentació infantil.
'Pastisseria tradicional per fer a casa'
Victòria Gudiol és pastissera i il·lustradora. En aquest llibre, explica algunes de les millors receptes de la pastisseria tradicional catalana, tant dolces com salades. Si us agraden els pastissos de xocolata, les magdalenes o els cocs, aquí trobareu les vostres propostes preferides.
'Per què mengem?'
Us heu aturat mai a pensar d’on provenen o com han evolucionat algunes de les receptes més habituals del nostre receptari? Albert Vidal té totes les respostes en aquest llibre, on repassa la història de gairebé 50 plats, com l’amanida, l’escudella i carn d’olla, la botifarra amb mongetes i la pizza.
'Picades'
No es pot entendre la cuina catalana sense la picada, un tresor gastronòmic que es transmet de generació en generació. En aquest llibre, Ramon Parellada, de la Fonda Europa, de Granollers, ha recollit unes quantes receptes d’arreu del país i en proposa algunes de noves, saboroses i molt originals!
'Sopes'
Si us agraden les sopes i en mengeu tant si fa fred com si fa calor, aquest llibre, editat per la Fundació Alícia esdevindrà el vostre millor amic. Hi trobareu receptes i consells per convertir les sopes en autèntics plats refinats!
'Tapes molt catalanes'
A la blogosfera hi ha algunes persones que s’han convertit en grans divulgadores de la gastronomia. Una d’elles, la bloguera Dolorss ha recollit en un llibre algunes de les tapes més conegudes de la nostra cuina. Si us agraden els platets i les receptes en versió reduïda, no us podeu perdre aquest llibre!
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: