
Dolça primavera
Actualitat / Plats del mes
Per estar al dia en el món gastronòmic
Actualitat / L'Entrevista
Jaime Bes i Claudia Gozzi
El Raier
Aquesta parella regenta una barra majestuosa amb el bo i millor dels dos Pallars, el Jussà i el Sobirà. Un restaurant modelat respectant els bioritmes del Prepirineu i que es defineix més per un procés creatiu peculiar que no pas per una carta que pot variar dues vegades al dia.
Actualitat / Preguntes (im)pertinents
Per què la millor truita és la d'espàrrecs?
De com l'alegre coincidència del reviscolar dels prats i el ressorgir de la fecunditat de les gallines ha convertit aquesta recepta en un dels grans plats de la cuina catalana.
Actualitat / Gastroquiz
Marina Monsonís
Sisena generació d'una família d'estibadors, pescadors i xarxaires del barri de la Barceloneta, dinamitza cuines col·lectives en museus i projectes comunitaris que defensen la sobirania alimentària. Acaba de publicar Mare Mar (Ara Llibres), on fa un homenatge als habitants i a la cuina del seu barri.
Actualitat / Cuina de dades
El frau de la mel, una qüestió llefiscosa
A finals de gener, centenars d'apicultors es van concentrar davant diverses seus de la UE per denunciar les importacions de mel de baixa qualitat de fora de l'eurozona. Volem aprofundir en la problemàtica i en un sector essencial per conservar la biodiversitat i el medi rural.
Actualitat
La intel·ligència artificial, una aliada a la cuina?
La intel·ligència artificial no només ha transformat els camps de la ciència i la tecnologia, sinó que també ha trobat aplicacions en àrees menys previsibles com l'esport, el turisme o la gastronomia. Com pot ajudar aquesta eina a cuiners i altres professionals de l'hostaleria?
Actualitat / Sopa de lletres
Menjar bé per dormir encara millor
Dormir i menjar són, amb diferència, dues de les activitats a les quals dediquem més temps al llarg de la vida. I és lògic, perquè totes dues són essencials per a la nostra existència.
Menjar
Menú del mes d'abril
Aquest mes, Sandra Pisa ens proposa un menú protagonitzat per la mongeta del ganxet, les llavors de sèsam, el jarret de vedella i la pera conference, i ens explica com preparar un guisat, una coca, una cassoleta i uns farcellets deliciosos!
Menjar / Els 40 principals
Bacallà de Quaresma
El bacallà és un dels peixos més populars a Catalunya, malgrat que no es pesca a les nostres costes, i és el rei de la Quaresma, el període que comprèn des del final del Carnaval fins a Setmana Santa. Ho comprovem assaborint el bacallà de Quaresma, un dels 40 principals de Carme Ruscalleda.
Menjar
Cuina mexicana
Un viatge culinari d'anada i tornada amb Paco Méndez
El cuiner mexicà Paco Méndez ha treballat amb els germans Adrià des que va aterrar a elBulli, el 2008. Fa tres anys va apostar per liderar un projecte propi, el restaurant Come, a Barcelona, amb la seva parella, Erinna Marciano. En aquest reportatge, el cuiner ens mostra els vincles del receptari català amb la cuina mexicana, desfà les etiquetes que habitualment associem a la gastronomia del seu país i ens ensenya quatre receptes emblemàtiques del seu vademècum culinari.
Menjar / La convidada
Fent complot amb un locutor estrella
Em trobo amb Xavier Solà al barri de les Corts de Barcelona per degustar un plat de pasta que ha cuinat tota la vida per a la família.
Menjar
Mel
L'or de la primavera
Amb un color entre groc pàl·lid i marró fosc, dolça i amb una aroma inconfusible, la mel és un dels ingredients més antics i versàtils que podem trobar. Produïda per les abelles a partir del nèctar de les flors, aquest tresor natural s'ha fet servir des de temps immemorials tant a la cuina com en remeis medicinals i per això és tan apreciada.
Menjar / Nutrició
Fem les carmanyoles i els berenars més saludables
L'alimentació infantil té un paper fonamental en el creixement i el desenvolupament dels nens i les nenes.
Menjar
Formant els xefs del futur
A Catalunya, qui es vulgui dedicar al món de l'hostaleria i aprendre a cuinar està de sort, perquè arreu del territori hi ha desenes d'escoles on els xefs del futur aprenen l'ofici.
Menjar / En un pim-pam
Tres receptes ràpides i amb només cinc ingredients
Amb el cuiner Arnau París, estrenem una secció en què volem donar-vos algunes idees per cuinar plats boníssims i originals quan només us quedin uns pocs ingredients a la nevera. I el millor de tot és que els podeu preparar en un tres i no res!
Menjar / Les postres de casa
Per Quaresma... Bunyols!
Entre el Carnaval i la Setmana Santa arriba el torn de la Quaresma, i una bona notícia per als amants dels dolços és que és temps de gaudir dels bunyols. Us proposem fer-ho amb algunes receptes que van més enllà de la tradicional.
Beure / Glops
Un tast de l'actualitat del sector del vi
Beure
Desafiant l'aridesa a la plana lleidatana
Aquests anys de sequera extrema, la vinya de Lleida recorda que sobreviu al desert gràcies a les infraestructures hídriques i que el paisatge àrid i semiàrid s'ha anat transformant en verd gràcies a les séquies i els canals que s'han construït des de l'època dels romans.
Beure / Joc de copes
Amb formatges, doble plaer
Toca saber com podem fer que el vi sigui un bon aliat a l'hora d'acompanyar aquest producte que té tants amants. Ara bé, quin triem: blanc o negre? Parlem-ne…
Beure / Pel broc gros
Un bar nou que aposta pels còctels amb història
Cobbler vol revifar la flama de la cocteleria clàssica en un espai que sembla que s'hagi aturat en el temps i que neda a contracorrent.
Beure / Birrologia
German Pilsner
Atractiva, sadollant i delicadament complexa. Una cervesa imitada i rebaixada per la gran indústria, però mai equiparada.
Viure / Gastropistes
8 llocs per fer un bon esmorzar de forquilla
Hem consultat el llibre 'Esmorzars de forquilla', d'Albert Molins, i hem parlat amb ell per fer una tria que recorre alguns dels millors temples d'arreu del país.
Viure / Taula reservada
Cuina viatgera sense moure's de Salou
Cook and Travel és un restaurant informal d'un xef amb estrella que ha situat Salou en el panorama gastronòmic català.
Viure / Pròxima parada
Bilbao, amb Bittor Arginzoniz
La ciutat basca que s'ha reinventat millor combina amb encert establiments històrics que recreen la tradició gastronòmica local amb restaurants d'alta cuina.
Viure / L'adreça
Colmado Llívia, cuina catalana per emportar
Els cuiners Albert Boronat i Mélina Allair reneixen professionalment amb un nou refugi gurmet a l'enclavament cerdà de Llívia on els queviures i el receptari català són protagonistes.
Viure / Entaulats
De Terrassa a la Garrotxa, passant per Barcelona
Aquest mes hem menjat a Casa Nita, un petit local de Terrassa, per tastar la cuina de Marc Dinarés, i ens hem acostat a l'Hostal de Ca l'Enric, a la Vall de Bianya, i al Mizzica, a Barcelona.
Viure / Mediateca
Els llibres d'abril i la 'playlist' d'El Raier
De novetats editorials, n'hi ha tot l'any, però l'abril és un mes especialment intens en aquest sentit. Aquí teniu unes quantes propostes de lectures gastronòmiques per regalar i regalar-vos!
Viure / Agenda
Les activitats que no us podeu perdre a l'abril
Traieu l'agenda i apunteu-vos aquestes propostes. Arreu del territori, podeu gaudir de fires, de festes i de trobades gastronòmiques, sols o acompanyats!
- Aigua d'orxata d'arròs
- Amanida Cèsar
- Bacallà amb mel i bitxo
- Bacallà de Quaresma
- Bacallà salvatge d'Alaska amb vinagreta i escuma de bergamota
- Bunyols amb sifó farcits de crema Lotus
- Bunyols de flor
- Bunyols de vent farcits de crema pastissera
- Carpaccio de carxofa
- Cassoleta de vedella
- Coca de llavors
- Farcellets de pera
- Macarrons 'al rochefella'
- Mongetes del ganxet a la cassola
- 'Noodles' fregits amb verdures
- Ous ferrats amb carxofa i pernil
- 'Panini' de pernil cuit i emmental
- Pasta amb llenties i bledes amb salsa de formatge
- Pastís de peres amb formatge blau i mel
- Pastisset de pèsols
- 'Pipián papanteco' amb pollastre
- Pollastre glacejat
- Recuit de drap amb bresca, espinacs i flors
- Taco de costella de l'àvia Flor
- Tàrtar de tomàquet pometa i remolatxa amb maionesa de wassabi
- Truita oberta de carxofes
- Verat fumat amb coulis de maduixes