30 anys de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Diversos actes commemoraran l’aniversari, que compta amb un menú especial
Aniversari de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
Carles Abellan, Sergi Arola i Quim Marquès són només tres dels més de dotze mil alumnes que ha acollit l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) en els trenta anys d’història que celebra enguany. El centre —situat primer al carrer de Muntaner de la capital catalana, i des de 2007 al Poblenou— ofereix estudis de cuina, sala, recepció i direcció hotelera de diferents graus, així com formació contínua en els 4.500 metres quadrats que ocupa a les instal·lacions del passeig Taulat, per on passen cada any més de cinc-cents alumnes.
L’ESHOB durà a terme al llarg d’aquest any diferents esdeveniments i activitats de divulgació i formació per commemorar l’aniversari. De moment, des del passat 16 de març, per celebrar l’efemèride, L’Escola, el restaurant gastronòmic de l’escola —un dels dos espais oberts al públic del centre—, ofereix un menú de degustació especial dels 30 anys. L’altre restaurant, L’Ham, serveix menús de migdia i nit de cuina mediterrània de mercat.
Un tast molt especial
Els primers a tastar el menú van ser alguns dels exalumnes, com els tres xefs anteriorment citats, Toni Massanés (Fundació Alícia), José Varela (Grupo Varela), Kike Roca-Umbert (Aspic Catering), Josep Maria Martínez (Sibaris Catering) i Eduard Ávila Morera (Fira de Barcelona). La proposta inclou plats de la terra (foie amb bolets de temporada); del mar (risotto de vieires i verduretes), i de l’aire (unes postres de fruita batejades com ‘sabors, textures i contrastos’).
L’Escola va néixer el 1985 de la mà del Gremi de Restauració i el Gremi d’Hotels de Barcelona amb la finalitat de comptar amb professionals plenament formats. Trenta anys després, el centre pot presumir d’haver format xefs amb estrella als cinc continents.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia