Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

9è Premi Vila Viniteca de Tast per parelles

La Casa Llotja de Mar acull 260 participants aficionats i professionals del món del vi

Viniteca

Viniteca

El diumenge 24 d’abril, 130 parelles de tast es van reunir a Barcelona amb motiu del 9è Premi Vila Viniteca de Tast per parelles, el concurs en què s’han d’endevinar característiques com la procedència, DO, anyada i tipus de raïm de fins a 14 vins d’arreu del món. A banda dels 30.000 € en joc, el concurs ofereix l’oportunitat excepcional de tast a tot tipus de persones, ja siguin professionals o aficionats. El seu objectiu és promocionar la cultura del vi a través del tast en parelles, que ofereix la possibilitat de consensuar i debatre les sensacions, les olors i els sabors percebuts.

La fase classificatòria del concurs va consistir en el tast de set vins, i va servir per seleccionar les 10 parelles que formarien part de la fase final. En aquesta segona part del concurs, es van tastar set vins més i es van escollir les tres parelles finalistes, entre les quals es van repartir el premi: 20.000 € per a la parella guanyadora, 7.000 € per a la segona classificada, i 3.000 € per a la tercera.

Més que aficionats
Els guanyadors del primer premi del concurs van ser José Antonio Díaz i Rafael Salas, enginyers industrials aficionats al món del vi. El segon premi se’l van endur Rafael Sabadí (professor d’hostaleria) i David Martínez (sommelier del restaurant el Roser 2 de l’Escala), parella que ja va guanyar el concurs l’any 2008. Enguany, el tercer premi va ser per a una parella de Madrid formada per Santiago Ribas (banquer) i Jaime Fernández (informàtic).

Els vins tastats
Durant la fase classificatòria es van tastar els següents vins: Raventós i Blanc Manuel Raventós 2008, Conca del Riu Anoia. Las Bodegas Real Tesoro y Valdespino Fino Inocente, DO Jerez-Xérès-Sherry. Bründlmayer Grüner Veltliner Käferberg Reserve 2012, Kamptal. Château-grillet 2011, Château Grillet. Daniel Landi Las Iruelas 2013, VT Castilla y León. Vega Sicilia Valbuena 5º Año 2010, DO Ribera del Duero. Muller Rancio Seco, DO Tarragona.

I a la fase final, els concursants van tastar els següents vins: Jacques Selosse Ambonnay Le Bout du Clos Blanc de Noirs Grand Cru Extra Brut, AOC Champagne. Newton Johnson Chardonnay 2014, Walker Bay. Domaine du Collier Saumur Blanc 2012, Saumur. Compañía de Vinos Telmo Rodríguez As Caborcas 2012, DO Valdeorras. Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape 2013, Châteauneuf-du-Pape. Château Musar 1998, Bekaa Valley, Líban. Salvador Poveda Fondillón 1987, DO Alacant.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: