El xef del Manairó barceloní s’estrena en el món de les petites racions
arròs restaurant AdagioTapas
Un hotel i la cuina de la tapa han estat les darreres apostes de Jordi Herrera, xef del restaurant Manairó, guardonat amb una estrella Michelin. El cuiner s’ha aliat amb l’establiment Adagio, situat al carrer Ferran, de Barcelona, per instal·lar-se als baixos de l’hotel amb una proposta informal, assequible i personal oberta a tots els paladars.
Bonítol fumat, escamarlà al vapor, calamar d’ou ferrat amb patates i botifarra negra, vedella gallega cuita a foc directe, cigrons amb capipota o musclos de roca en escabetx són alguns dels plats que Herrera ofereix a l’Adagio Tapas. Propostes més personals que la tendència general a favor de la tapa que actualment viu Barcelona, amb tècniques creades per Herrera com l’ús de la planxa de claus ‘fakircook’, que el cuiner va desenvolupar amb la Fura dels Baus ja fa uns anys.
El nou repte d’Herrera no comença malament. L’extrema joventut del restaurant no ha estat un impediment per rebre el premi ‘Viure amb alegria’ corresponent a la categoria d’alta cuina. Aquests guardons de recent creació distingeixen personalitats que, des de la seva professió, miren de fomentar l’alegria.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia