Vuit propostes per preparar un plat fàcil, bo i creatiu
Amanida
Arriba l’estiu i les amanides aprofiten per sortir de l’armari i fer-se un lloc a les nostres cuines i taules. Un producte molt fresc per a una temporada de calor. Però encara són molts els que estan estancats i no van més enllà de l’enciam, el tomàquet, la ceba, les olives, l’oli, el vinagre i la sal a l’hora de fer una amanida. D’altra banda, moltes cuines modernes ja n’ofereixen algunes de molt elaborades, amb sabors i textures sorprenents. I és que és un plat que ofereix infinites possibilitats, sobretot si els vegetals es combinen amb pasta, cereals i proteïnes. Així que preneu nota: us proposem vuit acompanyaments diferents per convertir una amanida de fulles en un plat principal.
- Xampinyons i poma. Làmines de poma golden, làmines de xampinyons frescos, flocs de Terròs d’Alba i avellanes torrades de Reus.
- Bacallà i taronja. Ceba tendra, taronja, olives arbequines i bacallà esqueixat amb oli d’oliva verge extra d’argudell.
- Pollastre confitat. Pit de pollastre confitat, poma golden, daus de cansalada cruixent, daus de pa torrat, filet d’anxova, pinyols torrats i vinagreta suau de crema de formatge.
- Magrana i codonyat. Magranes, codonyat, flocs de serrat d’ovella del Mas Farró, de la Vall de Bianya, rovelló botó confitat i vinagreta de fruita seca.
- Siurenys i formatge. Làmines de siurenys frescos, formatges Sant Quiri, de Mas d’Eroles, i vinagreta de ceba vigatana.
- Salmó fumat. Patates escalivades pelades i tallades a rodelles, salmó fumat i salsa de iogurt.
- Gamba vermella. Niu de mongetes fines amb gambes del Port de la Selva i vinagreta amb el cap del crustaci.
- Fruita seca. Dàtils, avellanes, ametlles, nous, orellanes, festucs picats, pipes de carabassa i sèsam, i una vinagreta de mostassa antiga i mel.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia