Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Aperitius i sobretaules amb productes amb DOP i IGP de Catalunya

Us expliquem com podeu gaudir dels productes amb DOP i IGP a Catalunya

Segells DOP i IGP

Segells DOP i IGP

Fem l’aperitiu?

Tant si és avellana crua com torrada, coc d’avellana o carquinyolis d’avellana, la nostra elecció d’aperitiu o postres passa per triar avellanes de la DOP Avellana de Reus, per tal d’aconseguir una qualitat extra i un sabor excepcional. I, si tenim nens a casa, una activitat irresistible pot ser preparar una deliciosa crema de xocolata i avellanes o bé panellets d’avellana...

DOP Avellana de Reus

Hi ha moltes maneres de gaudir de les avellanes DOP Avellana de Reus. Si la busques, l’Avellana de Reus es presenta al consumidor envasada, amb els símbols distintius de la DOP, i de tres maneres diferents: amb closca, en gra i torrada amb closca o sense closca.

foto formatge

El formatge és un altre ingredient estrella tant en entrants com per fer unes sobretaules disteses amb els amics o amb la família. El formatge DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya està elaborat amb la llet procedent exclusivament d’aquest territori enclavat al vessant sud del Pirineu centreoriental. Formatge de textura tendra i cremosa, i gust suau i equilibrat, el podem degustar en elegants rotllets combinat amb sabors tan diferents com salmó fumat o carbassó, o en podem fer xips de formatge i delicioses postres. Fins i tot es poden fer tòfones de formatge, afegint-hi cobertures de fruita seca o fruita deshidratada.

Torró d'Agramunt

El torró és un altre producte amb segell IGP que és tradicional a la sobretaula i, més enllà de les típiques postres de Nadal, amb receptes d’aprofitament, es pot fer servir el torró que no ens hem menjat durant els dies festius de Nadal. El torró de la IGP Torró d’Agramunt és ideal per aconseguir uns dolços deliciosos, com poden ser un bon gelat de torró, o bé una mousse o una copa de torró. La qualitat del torró de la IGP Torró d’Agramunt és fruit, d’una banda, d’una acurada barreja dels ingredients utilitzats (mel de qualitat, avellanes o ametlles de l'any acabades de torrar, sucre i/o xarop de glucosa i clares d'ou batudes en el seu punt) i, de l’altra, d’un punt de cocció exacte d’aquests ingredients.

AVELLANA FORMATGE TORRO

I per regar-ho tot... brandi i ratafia!

Quan parlem d’aperitiu, també parlem de begudes espirituoses que contenen principis amargs i que, tradicionalment, es consumeixen abans de menjar per tal d’obrir la gana. Per contra, a la sobretaula el rei és el licor digestiu. Un digestiu, com el seu nom indica, és una beguda que es consumeix després d’un àpat per ajudar a fer la digestió i proporcionar una sensació de benestar. Sense presses, amb un consum responsable, són unes begudes que ens permeten allargar els àpats i gaudir del temps en companyia. 

RATAFIA BRANDI

La ratafia de la IGP Ratafia Catalana és bona per prendre-la com a aperitiu i com a digestiu. Acompanyada de galetes, de coca o de fruita seca, el seu sabor de nous verdes molt marcat i el seu color marró amb tonalitat acaramel·lada ens conviden a passar una estona agradable. Durant l’hivern, a temperatura ambient, i quan arriba l’estiu, en forma de granissat, sempre ens alegra el paladar.

Ratafia

Foto II brandi

A Catalunya també gaudim del brandi de la IGP Brandy Penedès, com a digestiu, que es pot prendre o bé sol o bé combinat en un còctel o amb un bon cafè, atès el seu sabor, ric en tanins i amb matisos de roure americà o francès, i la seva aroma intensa i càlida, amb vestigis de fruita seca i notes d’espècies com canella, vainilla i nou moscada, entre d’altres.

Recordeu sempre que aquestes begudes espirituoses tan nostres les hem de gaudir amb responsabilitat i moderació.

Franja Logos DOPIGP

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: