El Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès comencen a preparar l’amanida d’hivern més popular
xatonada 2011-2012
Preparats, llestos… ja! Vilanova i la Geltrú és l’escenari el diumenge 11 de novembre del tret de sortida de la Ruta del Xató 2012-2013. Fins a l’abril, al Garraf i l’Alt i el Baix Penedès l’amanida d’escarola i bacallà amb salsa romesco serà a totes les taules per setzè any consecutiu. Aquesta iniciativa vol difondre i donar a conèixer una menja que les tres comarques s’han disputat més d’una vegada.
El cuiner Fermí Puig és el padrí de la ruta d’enguany, que a més de promocionar la cuina aprofita per descobrir el territori amb propostes culturals i enoturístiques. En aquesta ocasió, a més, els comensals que tastin el xató d’algun dels restaurants de la ruta podran participar en el sorteig de 48 xatonades per a dues persones a un dels establiments de les tres comarques.
Entre les activitats que acompanyen la Ruta 2012-2013 destaquen el XVII Concurs Nacional del Xató a Vilanova, el Gran Tour del Xató per descobrir la història i el paisatge del Penedès, tallers i degustacions per a tots els públics.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia