A Butikfarra, aquesta preparació és la protagonista indiscutible de la carta
Butikfarra
D’Amèrica ja fa temps que han arribat les hamburgueses, però l’hamburguesa catalana, si en podem dir així, és la botifarra, molt present en el receptari tradicional del país.
El Butikfarra, un local del carrer París de Barcelona, l’ha reinventat per donar un tomb a la manera que tenim de degustar-la. I ho fa amb una proposta original que permet gaudir de botifarres de porc, de xai i d’ànec acompanyades de tota mena d’ingredients i amb el pa que més ens agradi —o, si ho preferim, sense pa.
De proximitat
Les botifarres que hi podeu tastar són de Can Raliu (Baix Empordà) i es cuinen al forn de carbó, acompanyades de verduretes de temporada del Baix Llobregat, pa artesà de la fleca Balmes, i molta creativitat. Aquesta és l’oferta que ha creat el xef Albert Mendiola, amb propostes suggeridores com la botifarra de porc Duroc amb formatge de cabra, espinacs i figues amb pero ximenes; la botifarra negra amb pebrots del piquillo, ruca, ceba confitada i allioli d’alls escalivats; la botifarra de xai arrebossada amb cabdells a la planxa, espàrrecs de marge i salsa tàrtara, o la de magret d’ànec amb ruca i peres escalivades amb pero ximenes.
Com que es fan servir sobretot productes de temporada, la carta del Botikfarra va canviant. Això sí, sempre podreu triar si voleu acompanyar la botifarra amb una base de pa de coca, un panet clàssic, un de cereals, o bé al plat. A més, si no us agrada la botifarra o us ve de gust una altra cosa, a la carta hi trobareu també tapes i platets i alternatius, com hamburgueses, rosbif, entrecot de vedella de Girona o la vegana (amb polenta, puré de cigrons, pastanaga, etc).
Els creadors de Butikfarra, Juanjo Puig i Oriol Marquina, entusiastes de la botifarra fresca, van decidir homenatjar aquest producte català i canviar la manera de consumir-lo. Per fer-ho, van trobar Can Raliu, una carnisseria de Jafre (Baix Empordà) amb més de 60 anys d’història que elabora botifarres de forma artesanal i que té com a proveïdores només granges empordaneses.
Butikfarra
París, 209. Barcelona.
De dilluns a dissabte de 13.30 a 16 h i de 20.30 a 24 h.
Preu mitjà: 15-20 €. Menú de migdia de 12,50 €.
Tel. 93 676 36 98
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia