Formatges Muntanyola, de la Fundació AMPANS, ha estat novament premiat amb una medalla d’or pel Bufalet, formatge curat elaborat amb llet de búfala, al Concurs Internacional de Lió, de formatges i productes làctics, on han participat prop de 1.300 mostres de formatges.
El Bufalet de Muntanyola ha obtingut la medalla d’or en la categoria de formatges de llet de búfala, l’únic de Catalunya i l’Estat que s’ha endut aquest reconeixement. La resta de premiats amb l’or en aquesta categoria han estat de formatgeries italianes, un país referent en l’elaboració d’aquest tipus de formatge.
De llet de búfala
El Bufalet és un formatge curat elaborat de forma artesanal amb llet de búfala, amb una maduració de dos a quatre mesos. D’aroma intensa, textura cremosa i fonedís en boca, el curat de búfala no conté lactosa. La llet de búfala té un nivell molt baix de lactosa, que, a més, desapareix en el procés de coagulació de la llet i durant el període de maduració, de manera que esdevé una gran elecció per a persones amb intoleràncies o al·lèrgies a la lactosa.
300 categories
El Concurs Internacional de Lió convoca 300 categories de formatges i productes làctics, i hi concursen formatges de les varietats de vaca, cabra, ovella i búfala, així com mantegues, iogurts, llets i cremes d’arreu del món. Aquest any, amb una participació rècord de prop de 1.300 mostres de formatges, s’han lliurat 387 medalles i 14 trofeus als millors formatges de cada país.