Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Can Solé fa 110 anys

El restaurant de la Barceloneta celebra l’efemèride amb els plats mariners que li han donat renom

taula parada restaurant can solé

taula parada restaurant can solé

El 1903 obria al carrer Sant Carles de Barcelona, al barri de la Barceloneta, una taverna de pescadors on abans hi havia una botiga d’olis, sabons i queviures propietat de Gregorio Solé. El fundador de la taverna, Josep Homs, va decidir mantenir el nom de l’antic propietari i així naixia Can Solé.

Més d’un segle després, Josep Maria Garcia és el timoner d’un restaurant que s’ha guanyat un nom i una posició ben merescuda a les guies gastronòmiques de la ciutat de Barcelona, amb una cuina marinera, mediterrània i catalana de qualitat on destaquen especialitats prou conegudes per tothom, com les sipietes de Can Solé ―preparades amb un sofregit que cou més de 6 hores a foc molt lent―, els bunyols de bacallà i pinyons, l’arròs caldós de llamàntol, el bacallà Can Solé, l’arròs a banda amb petxines de pelegrí, el suquet o la sopa de ceba gratinada amb ou.

Però aquests són només alguns dels plats que s’hi poden degustar i que han permès que el local pugui celebrar amb tan bona forma aquest aniversari. I és que més enllà de les modes passatgeres, el local segueix sent fidel als seus principis i a la cuina tradicional, basada en una bona matèria primera i en les tècniques culinàries de tota la vida.

Potser és per això que tantes persones han sabut apreciar la cuina de Can Solé. Per les seves taules hi han passat personatges i polítics de renom com Santiago Rusiñol, Joan Miró, Dalí, Josep Pla, Sara Montiel, Joan Manuel Serrat o Manuel Vázquez Montalbán. En són testimoni la quantitat de fotografies autografiades que omplen les parets del menjador de Can Solé i acompanyen la degustació de tots i cadascun dels plats que els comensals decideixin tastar amb la seguretat d’encertar-la.

Que un restaurant pugui celebrar el seu 110è aniversari no és un fet banal, i en Josep Maria Garcia ho va voler celebrar amb un dinar on va oferir una degustació dels plats més coneguts del restaurant, preparats per l’equip de cuiners amb la Mari Carmen Durán al capdavant. Per molts anys!

* Can Solé. Sant Carles, 4. Barcelona. Tel. 93 221 50 12

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: