El Banquet Etern, una activitat del Museu Egipci de Barcelona, revela tots els detalls de la gastronomia faraònica
Banquet Etern
Sabíeu que els antics egipcis coneixien 20 tipus d’oli, tenien 17 tipus de cervesa i fins a 50 tipus de pans? O que consideraven tabú qualsevol producte provinent del mar? Tot això i molt més és el que podreu descobrir aquest estiu a El Banquet Etern, una activitat que el Museu Egipci de Barcelona ofereix des de fa 10 anys i que permet als participants assistir a una visita guiada centrada en l’alimentació en l’antic Egipte i fer una degustació faraònica a la terrassa del Museu sota la llum de la lluna.
Una visita guiada
El Banquet Etern revela tots els detalls, les preferències i els costums culinaris dels antics egipcis. En primer lloc, de la mà de l’egiptòloga i especialista en vida quotidiana Núria Castro, podreu recórrer les sales del Museu amb una visita guiada que mostra com era la gastronomia egípcia a través de peces de la col·lecció relacionades amb l’alimentació.
Una degustació faraònica
En la segona part de l’activitat, és el moment de posar en pràctica el sentit del gust amb el tast gastronòmic que tindrà lloc a la terrassa, amb la companyia i les explicacions de Gemma Castro, creadora del projecte i experta en cuina faraònica. Podreu menjar com els faraons, degustant hummus, magret d’ànec, peix assaonat, figues fresques amb pernil d’ànec, dàtils farcits o fruits secs amb mel, tot regat amb un vi molt dolç fermentat amb dàtils i elaborat artesanalment.
El Banquet Etern funcionarà durant tot l’estiu, cada divendres fins al mes d’octubre, de 20.30 a 22.30 h. L’activitat té un preu de 35 €, i l’aforament és limitat. Per tant, és important que realitzeu la vostra reserva a infoclos@museuegipci.com o al web del Museu.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia