Cook&Travel planteja, el cap de setmana del 12 al 13 de maig, una experiència gastronòmica que servirà per acostar al públic la cuina i els ingredients de diversos racons del món. Comptarà amb la presència de més de 20 països, diversos estands de productes internacionals i una àmplia gamma d’activitats culinàries i esdeveniments culturals.
Entre els 15 restaurants que hi participen i que ofereixen alguns dels seus platets, hi ha el Yakumanka (el Perú), el Mano Rota (cuina thai), el Karakala (menjar fenici), el Magraner Boig (Grècia), la Cuina de l’Uribou (el Japó), el Fogo (cuina creativa brasilera), el Mextizo i la Taqueria Canta y no Llores (Mèxic), el Hawker 45 (les Filipines), el Pappa Sven (cuina escandinava), el Shaq Shuq (caixer), el Mosquito (tapes asiàtiques), el Tandoor (l'Índia), el Souvenir (Rússia), el Mon-Viet (Vietnam) i el Spootnik, que proposa una vivència neurosensorial en què conflueixen les gastronomies de Mèxic, Colòmbia i la Mediterrània.
Productes, demostracions, tallers i ponències
A l’Espai Market hi haurà 19 estands on es podran adquirir productes, salses, espècies o llibres relacionats amb les diferents cuines del món. Una de les activitats que s’hi realitzaran serà un taller de fotografia gastronòmica a càrrec de Casanova Foto.
Hi haurà altres espais destinats a activitats. L’auditori Showcooking, presentat per la periodista especialitzada Carme Gasull, acollirà les demostracions culinàries de diversos xefs de renom. A l’espai 'Tallers Cook&Travels', els visitants hi descobriran les claus per elaborar diversos pans del món i els secrets, entre d’altres, de la cuina romanesa, filipina o índia.
D’altra banda, al racó del Gastroviatger, presentat per l’escriptora Asha Miró el dissabte i per Lluís Bofill (Grup Gsr) el diumenge, el públic podrà assistir a debats i ponències organitzats per alguns col·laboradors i Media Partners de l’esdeveniment, com l'escola de cuina i hostaleria CETT, la revista CUINA o el blog Comerjapones. També s’hi fusionarà la gastronomia amb el cinema, a l’experiència Gastrofilms, o amb l’antropologia visual, en el projecte ‘Cook N’ Roots’. Un dels moments àlgids es viurà amb la projecció del documental ‘Constructing Albert’, centrat en la figura del xef Albert Adrià. Hi participaran la seva directora, Laura Collado, i el xef del restaurant Enigma, Oliver Peña.
Altres activitats d’interès seran l’exposició fotogràfica ‘El ritme dels mercats’, que ens presentarà alguns dels mercats més famosos i singulars del món, i les actuacions musicals de Jacine & the Oriental Groove i de La Gozadera.
Pots trobar més informació a la pàgina web del Cook&Travel.