Al darrer número de la revista CUINA presentem l’última moda en pastisseria. Però hi ha més coses a dir
La sèrie nord-americana ‘Sex and the City’ els va posar de moda, però els cupcakes són un dolç típic de la cuina ianqui des de fa gairebé un segle. Amb els anys s’han anat sofisticant, fins que l’obertura de la pastisseria Magnolia l’any 1996 a Manhattan va revolucionar Nova York. Després, Londres, Sidney i, últimament, Barcelona.
A la xarxa hi ha una autèntica devoció per aquests pastissets, que protagonitzen desenes de blogs i pàgines web. Als Estats Units, una altra de les empreses insígnia és Sprinkles Cupcakes, ubicada a Beverly Hills.
L’aparença dels cupcakes és un dels elements més característics d’aquests dolços. Perquè no falti cap detall, altres blogs i botigues en línia donen idees d’embalatge. Ens hem fixat en aquestes: Judy in Her Natural Habitat i Squires Kitchen, però no són les úniques. Fins i tot hi ha propostes que assimilen els cupcakes a la ‘Guerra de les Galàxies’ o un aparell que en facilita l’elaboració.