Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

16 de febrer - Dijous Llarder a la plaça Major de Vic

Una edició amb novetats en l'horari i en les activitats

Col·lectiu Osona Cuina a la plaça Major de Vic

Col·lectiu Osona Cuina a la plaça Major de Vic

Un any més, el Dijous Llarder torna a la plaça Major de Vic, enguany el 16 de febrer, amb una edició que ens porta algunes novetats, entre les quals destaca l'ampliació de l'horari d'activitats. Es manté el format d'esmorzar i dinar i també se servirà sopar. De 9 h a 22 h, la plaça Major s'omple d'activitats de tot tipus. Així, el matí arrenca amb el tradicional Concurs de truites, a les 9.30 h, que enguany arriba a la cinquena edició. Els participants, amb inscripció prèvia, prepararan en directe les seves truites i un jurat decidirà quina és la millor. A les 10.30 h, integrants d'Osona Terra i Ca la Teresona explicaran a petits i grans què mengem el Dijous Gras i per què, i s'oferirà un petit tast.

Al migdia el grup La Perola oferirà un concert a la plaça, abans de començar amb la primera activitat de la tarda, un taller per als més petits organitzat per Taula Dolça. A les 18.30 h es presentaran les botifarres d'ou premiades de la comarca d'Osona i es farà un tast guiat per Josep Dolcet, del Gremi de Xarcuters de Catalunya. Per acabar la jornada, es farà un segon concert a les 20 h, a càrrec de S'Temple Bar i es repartirà el caldo de Dijous Gras per sopar, que hauran preparat durant tot el dia els alumnes de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

Una tradició arrelada a la comarca

La celebració del Dijous Llarder a Vic té com a objectiu principal mantenir les tradicions gastronòmiques arrelades a la comarca acostant els productes del territori als ciutadans i convertint el Dijous Gras de Vic en un referent a tot Catalunya.

El col·lectiu Osona Cuina és l'entitat que organitza la jornada, però la festa compta amb el suport d'altres agrupacions osonenques vinculades a la gastronomia, com l'Escola d'Hostaleria o la Xarxa de Productes de la Terra, així com l'Ajuntament de Vic. Per als diferents àpats que s'oferiran i seguint la tradició, la botifarra, la botifarra negra i la cansalada seran les protagonistes de l'esmorzar i del dinar i cediran el relleu al caldo de Dijous Gras en el sopar.

Trobareu més informació al web d'Osona Cuina.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: