Un any més, el Dijous Llarder torna a la plaça Major de Vic, enguany el 16 de febrer, amb una edició que ens porta algunes novetats, entre les quals destaca l'ampliació de l'horari d'activitats. Es manté el format d'esmorzar i dinar i també se servirà sopar. De 9 h a 22 h, la plaça Major s'omple d'activitats de tot tipus. Així, el matí arrenca amb el tradicional Concurs de truites, a les 9.30 h, que enguany arriba a la cinquena edició. Els participants, amb inscripció prèvia, prepararan en directe les seves truites i un jurat decidirà quina és la millor. A les 10.30 h, integrants d'Osona Terra i Ca la Teresona explicaran a petits i grans què mengem el Dijous Gras i per què, i s'oferirà un petit tast.
Al migdia el grup La Perola oferirà un concert a la plaça, abans de començar amb la primera activitat de la tarda, un taller per als més petits organitzat per Taula Dolça. A les 18.30 h es presentaran les botifarres d'ou premiades de la comarca d'Osona i es farà un tast guiat per Josep Dolcet, del Gremi de Xarcuters de Catalunya. Per acabar la jornada, es farà un segon concert a les 20 h, a càrrec de S'Temple Bar i es repartirà el caldo de Dijous Gras per sopar, que hauran preparat durant tot el dia els alumnes de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.
Una tradició arrelada a la comarca
La celebració del Dijous Llarder a Vic té com a objectiu principal mantenir les tradicions gastronòmiques arrelades a la comarca acostant els productes del territori als ciutadans i convertint el Dijous Gras de Vic en un referent a tot Catalunya.
El col·lectiu Osona Cuina és l'entitat que organitza la jornada, però la festa compta amb el suport d'altres agrupacions osonenques vinculades a la gastronomia, com l'Escola d'Hostaleria o la Xarxa de Productes de la Terra, així com l'Ajuntament de Vic. Per als diferents àpats que s'oferiran i seguint la tradició, la botifarra, la botifarra negra i la cansalada seran les protagonistes de l'esmorzar i del dinar i cediran el relleu al caldo de Dijous Gras en el sopar.
Trobareu més informació al web d'Osona Cuina.