El 20 de març arriba a les llibreries 'Per què odiava en Ferran Adrià?', escrita per Oliver Benet, cuiner del restaurant Arcano a Barcelona. De la mà d'Edicions Sidillà, l'autor té l'objectiu d'explicar com és el món del cuiner, més enllà de la pulcritud i la meticulositat: estrès extrem i serveis caòtics embolicats amb l'espontaneïtat i l'humor de Benet.
El llibre pretén desmitificar el que es veu a la televisió sobre cuina, ja que, com afirma l'autor, "del que s'explica a la realitat hi ha un món". La frescor i comèdia que aporta Benet a les seves experiències el converteix en un llibre amè i divertit de llegir, "és un tuit de 200 pàgines". Al principi de cada capítol recomana música, beguda i algun àpat per acompanyar la lectura, de tal manera que inclou una ràpida recepta per preparar al lector per al capítol que comença. Segons els editors, "és un bon panorama literari perquè Benet és una veu jove i fresca de llegir".
No és una tesi, sinò que es tracta del dia a dia d'Oliver Benet com a cuiner de l'Arcano. L'autor, després de deslligar-se de la informàtica, va començar a cuinar a Anglaterra, territori que, gastronòmicament, coneix molt bé. Quan va tornar, va estudiar a l'escola d'hostaleria i ara treballa al restaurant, on considera que està en constant aprenentatge.