El millor panettone el fan a Sant Cugat del Vallès
La pastisseria Dolç par Yann Duytsche guanya el I Concurs Millor Panettone Artesà de l’Estat
Millor Panettone
La pastisseria Dolç par Yann Duytsche de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) ha guanyat el I Concurs Millor Panettone Artesà de l’Estat. Yann Duytsche s’ha imposat a un total de 22 pastissers amb un panettone que ha obtingut 578 punts d’un màxim de 700. El jurat n’ha destacat l’excel·lent textura i la seva aroma. A banda d’establiments de tot Catalunya, han participat en el concurs pastissers d’Alacant, Lleó, Múrcia i Madrid, entre altres punts.
Duytsche va obrir la seva pastisseria a Sant Cugat (c/ Puig i Cadafalch, 50) l’any 2006, després d’una llarga trajectòria de 12 anys a l’École du Grand Chocolat Valrhona amb Frédéric Bau. Defineix la seva pastisseria com d’autor, gastronòmica, immediata i gormanda, amb combinacions clàssiques o atrevides i formats i presentacions molt estètics. L’any 2006 va obrir la seva pròpia pastisseria a Sant Cugat .
Primera edició
El concurs, que s’ha celebrat per primera vegada, l’ha convocat l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona arran del boom que viu aquest dolç d’origen italià, que es consumeix a tot el món. No hi ha xifres oficials, però el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que el seu consum s’ha multiplicat per 10 en els últims 5 anys i és el dolç de Nadal que creix amb més força. Per això cada cop hi ha més pastissers que elaboren panettones de forma artesanal, un producte que es ven principalment per Nadal però que es pot trobar d’octubre a març a molts establiments.
El jurat ha comptat amb la participació de l’italià Giuseppe Piffaretti, autor del millor panettone del món. També n’han format part pastissers de renom com Oriol Balaguer, Pere Camps (Pastisseria Lis), Miquel Antoja (Restaurant Sant Pau), Alberto Ruíz (Vilbo), José Romero (professor de l’Escola de Pastisseria) i Xavier Barriga. El jurat ha valorat l’aspecte (10 punts), el tall (10 punts), l’olor (10 punts), la textura i l’alveolat (10 punts) i el gust (60 punts) dels panettones presentats. Seguint les bases del concurs, cada pastisseria participant n’ha entregat 3, tots ells clàssics de fruites (llimona/cedre, taronja i panses).
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia