La carta del Tanta incrementa, doncs, la presència de plats afroperuans, que van arribar al país de la mà dels africans que s’hi van instal·lar a partir del segle XVI, la majoria esclaus alliberats, i que es van convertir en una de les influències més importants per a la gastronomia peruana.
Arròs, guisats i menuts
Entre els plats que podeu degustar al Tanta durant aquest mes —i que segueixen a la carta la resta de l’any— destaquen aquests:
- La ‘Humita’, una massa de blat de moro amanida i cuinada amb les seves fulles.
- L’Anticucho de cor de vedella i pedrers a la planxa. Un plat que els esclaus preparaven amb les vísceres que rebien com a aliment.
- El Cau Cau, un guisat de ‘mongongo’ cuit amb patates amanit amb xili groc, ceba, all i julivert.
- El Tacu Taco a la ‘chorrillana’, que és un arròs cuit amb minestres del dia abans, amb salsa de xili i ceba.
- El Carapulcra, un guisat indígena amb patata seca guisada amb carns de porc i gallina, xili, alls, espècies i cacauets.
- Els ‘picarones’, uns dolços en forma d’anella banyats amb mel.
- El torró de ‘Doña Pepa’, tradicional de la festa.
La cuina peruana és molt diversa i ha rebut influències de molts racons del món: Àfrica, Espanya, el Japó, la Xina... Això fa que s’hi puguin trobar fins a 400 plats típics, alguns dels quals es poden degustar al Tanta des de fa dos anys, quan, de la mà del xef Gastón Acurio, el local va obrir les portes al carrer Còrsega de Barcelona. Des de llavors, ha ofert recorreguts específics per les diferents influències de la cuina peruana i fins i tot ha creat una Tantapèdia per fer pedagogia dels plats i els ingredients de la gastronomia del país andí.
Tanta Barcelona
Còrsega, 235
Tel. 93 667 43 72