La família de pastissers Canal inaugura Comaxurros per donar una volta a aquest producte fregit
comaxurros barcelona
De Madrid a Nova York, passant per mil i una fires d’arreu de Catalunya. Els xurros no són un dolç del dia a dia, però d’alguna manera sí que formen part de la quotidianitat. I amb l’aposta de la família de pastissers Canal, des de fa una setmana els xurros són dolços glamurosos que es poden assaborir a Comaxurros, l’establiment que han inaugurat a la zona alta de Barcelona.
En aquest cas no es tracta d’un local petit ni ambulant, sinó d’un espai modern i alegre en què els xurros conviuen amb altres productes fregits, com els bunyols (dolços i salats) i les patates fregides. Hi ha xurros per sucar amb xocolata calenta i xurros farcits de cremes diverses. Però tots tenen una característica comuna: ingredients de primera.
Després de passejar-se per les xurreries de Barcelona, Lluís Estrada Canal (nebot del fundador de la pastisseria) i Marc Muñoz han trobat la seva fórmula. Han aplegat el bo i millor de cada casa i n’han fet la seva versió amb un component essencial: l’oli. A Comaxurros tot es fregeix amb oli d’oliva verge extra d’una cooperativa cordovesa, un cupatge fet amb olives piqual, picuda i hojiblanca.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia