Xoriço, llonganissa, gall dindi i pernil cuit són els productes baixos en sal que Casademont ha començat a comercialitzar
Producció Casademont
L’empresa de productes carnis Casademont ha començat a distribuir els primers xoriços i llonganisses sense sal. Els productes han estat pensats especialment per a persones amb problemes d’hipertensió que fins ara havien de renunciar als embotits. A part del xoriço i les llonganisses, Casademont també ha volgut innovar amb el gall dindi i el pernil cuit i ha aconseguit productes amb un baix nivell de sal.
Una maquinària avançada permet reduir el temps d’assecat de vuit setmanes a 24 hores. Amb aquesta tècnica pionera s’aconsegueix eliminar la sal del procés d’elaboració, un element fins ara bàsic en l’assecat d’embotits.
Aquests nous aliments s’afegeixen a la llista de productes que l’empresa elabora expressament per a persones amb una alimentació especial. A part del gluten, que no es troba en cap dels embotits que s’elaboren, també es fabriquen pernils exempts de lactosa i de proteïnes derivades de la llet.
Per evitar possibles contaminacions durant el procés d’elaboració, Casademont organitza la seva producció de forma independent. Aquesta nova maquinària, que ha suposat una inversió de sis milions d’euros, no només permet extreure la sal dels embotits, sinó que també redueix l’espai d’emmagatzematge.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia