La febre pel ‘fes-ho tu mateix’ fa temps que ha trobat en la cuina un camp idoni per escampar-se. És un treball manual, permet trencar el ritme de preocupacions quotidianes, pot ser un passatemps, és un terreny obert a l’experimentació i, normalment, se n’obtenen resultats satisfactoris.
La tardor és temps de conserves, d’emmagatzemar allò que els horts han produït durant l’estiu i no hem estat capaços de consumir. I si bé tenir un hort és cosa d’uns pocs, la gran quantitat de fires, mercats i cooperatives que fomenten la comercialització de productes de temporada i de proximitat permet que qualsevol pugui omplir la cuina d’aliments aptes per fer-ne conserves.
Per organitzar els pots que ompliran el rebost, i que potser fins i tot acabaran com a obsequi per a amics, avui us proposem algunes aplicacions gratuïtes per retolar-los:
. The jam labelizer: web especialment pensat per obtenir etiquetes per a pots de melmelada o confitura de forma molt senzilla
. The beer labelizer: dels mateixos creadors que l’anterior, en aquest cas és per fer etiquetes per a cerveses artesanes
. Blackboard on jars: tutorial per fer etiquetes amb efecte pissarra
. My favourite tags and labels: formes clàssiques per reconèixer i decorar les conserves
. Vintage labels: més etiquetes a l’antiga per donar un toc diferent als nostres envasos
. Chevron pattern: ornamentació amb tons pastel per a les conserves
. Fall printable: etiquetes especialment dissenyades per a la tardor
. Apothecary-style labels: en aquest cas, unes etiquetes amb un aire de fórmula magistral antiga
. Jar label: etiquetes per a les tapes dels pots
. Jar labels: més rètols per a envasos, tant per a les tapes com per al cos de vidre del pot
. Decals: en aquest cas no són etiquetes, sinó calcomanies aplicades als objectes, una manera diferent de tenir-ho tot organitzat
. Herb jar labels: etiquetes per a les herbes seques
Si voleu ser més creatius a l’hora de fer etiquetes, aquí teniu alguns vectors i tipografies que us ajudaran a fer volar la imaginació: DeMilked i Fontspace.