CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
INICI
>
ACTUALITAT
>
Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishida assistiran al Saló del Manga
Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishida assistiran al Saló del Manga
Els dos xefs participaran en l’esdeveniment, en què se celebraran tallers de cuina japonesa
fideus japonesos
La cuina japonesa és la protagonista del XVIII Saló del Manga. La trobada, que se celebra de l’1 al 4 de novembre a la Fira de Barcelona, centra la seva atenció en la presència de la gastronomia en el còmic japonès. D’una banda, mostrarà com diversos plats apareixen a les historietes i també que serveixen per batejar alguns personatges; de l’altra, exposarà els manga que tenen la cuina com a tema central.
Però el plat fort del Saló és la presència dels xefs Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishida, que reviuran l’estada que el restaurant Mibu de Tòquio va fer a El Bulli l’any 2003. En companyia d’Albert Raurich, excap de cuina del restaurant de Roses i responsable del Dos Palillos barceloní, els tres oferiran una classe magistral el dissabte 3 de novembre en què revelaran els punts de contacte entre el Mediterrani i el Japó.
Durant els quatre dies de Saló hi haurà més actes gastronòmics, com els tallers de cuina dirigits per cuiners de prestigi, tallers d’onigiri, tallers d’etiqueta a taula i tallers de bento inspirats en còmics nipons. Entre les diverses propostes podem trobar els mestres Hideki Matsuhisa (Koy Shunka) i Tan (ICHO), que exhibiran les seves tècniques de tall de peix per a sushi; el pastisser Takashi Ochiai (Ochiai), que ensenyarà com fer dolços japonesos com el dorayaki i el mochi; Kenji Ueno (Can Kenji) i Nobutada Kawagoe (Bouzu), que impartiran una sessió d’okonomiyaki i gyoza; Naoyuki Haginoya (Grup Nomo), que mostrarà la seva interpretació de la cuina tradicional japonesa; Atsushi Takata (La Cuina de l’Uribou) i Kazutoshi Komuta (Shibui) que prepararan aperitius; Mutsuo Kowaki i Hiroki Yoshiyuki (Ramen-ya Hiro), que faran meravelles amb els fideus udon i els ramen casolans, i Keisuke Ohtani (Matsu), que farà una demostració de sushi decoratiu.
A banda dels tallers, el Saló també acollirà un espai de restauració nipona que comptarà amb la participació de Bouzu, Ikkiu, Tayoyashi, Gladstars Takoyaki Tea, Daifuku, Yatai, pastisseria Ochiai, Be Noodle, Mecato i Momi & Toys.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia